• Business

    Apple: Νίκη στο εφετείο στη διαμάχη της με την Epic Game

    • NewsRoom
    Tim Cook, CEO Apple

    Tim Cook, CEO Apple


    Για νίκη της στη δικαστική διαμάχη με την Epic Games για το σύστημα πληρωμών του Fortnite έκανε λόγο η Apple.

    Εφετείο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως  η Apple δεν παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία απαγορεύοντας τις ανταγωνιστικές αγορές εφαρμογές στο iPhone.

    H Epic Game είχε μηνύσει την Apple για την απαγόρευσης των εφαρμογών της από τo App Store, καθώς η εταιρεία εισήγαγε το δικό της σύστημα πληρωμών στο Fortnite, παραβιάζοντας τους κανόνες της εταιρείας του Tim Cook.

    Η απόφαση σηματοδοτεί ότι ο έλεγχος της Apple στο App Store και τα τέλη που χρεώνει πιθανότατα δεν θα αλλάξουν σημαντικά.

    «Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει την ηχηρή νίκη της Apple σε αυτή την υπόθεση, με εννέα από τις 10 αξιώσεις να έχουν κριθεί υπέρ της Apple», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας. «Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple συμμορφώνεται με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο».

    Πάντως,  η Apple έχασε  μια από τις αξιώσεις και πλέον πρέπει να επιτρέπει  στους προγραμματιστές να τοποθετούν συνδέσμους μέσα στις εφαρμογές τους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν αγορές εκτός του App Store.

    Το εφετείο δεν ανέτρεψε αυτή την απόφαση, η οποία σχετιζόταν με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, και είναι ο μόνος ισχυρισμός που η Apple λέει ότι δεν αποφασίστηκε υπέρ της. Το εάν η εταιρεία θα αναγκαστεί να επιτρέψει συνδέσμους με εξωτερικές πληρωμές θα καθοριστεί σε πιθανές μελλοντικές ακροάσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Τρίτη αναβάθμιση για την PeopleCert σε B+ από Β από την S&P

    Wall Street: Μεικτά πρόσημα για Dow Jones και S&P 500 – Ισχυρές πιέσεις για τη First Republic Bank μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης



    ΣΧΟΛΙΑ