• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μεικτά πρόσημα για Dow Jones και S&P 500 – Ισχυρές πιέσεις για τη First Republic Bank μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης

    • NewsRoom
    First Republic Bank

    First Republic Bank


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να υποχωρεί εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών τις επόμενες ημέρες.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 33.875,40 μονάδες με άνοδο 0,20%, ενώ ο S&P 500 στις 4.137,04 μονάδες με άνοδο 0,09%. Αντίθετα ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 12.037,20 μονάδες με απώλειες -0,29%.

    Ο κλάδος της τεχνολογίας  υποχώρησε κατά 0,43%. Αντίθετα, ο ενεργειακός τομέας έκλεισε με κέρδη 1,51%.

    Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,51%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου μειώθηκε στο 4,14%. Αυτό ανεβάζει τη διαφορά μεταξύ τους στις -63 μονάδες βάσης.

    Η Wall Street αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τεχνολογικών γιγάντων τις επόμενες ημέρες.  Alphabet, Microsoft, Amazon και Meta συγκαταλέγονται στις εταιρείες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.  «Όλοι απλώς περιμένουν  τα κέρδη από  τις εταιρείες τεχνολογίας», δήλωσε ο Chris Harvey, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Wells Fargo Securities.

    Πάντως, τη Δευτέρα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις ανακοινώσεις της First Republic Bank, αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, με την τράπεζα να ανακοινώνει πως οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40,8% στα 104.474 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο. Η φυγή των καταθετών αποδείχθηκε χειρότερη από τις προβλέψεις της Wall Street, με τους αναλυτές να αναμένουν ένα ποσό 145 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή της σημειώνει ισχυρές απώλειες στη μετασυνεδριακή διαδικασία.

    Περίπου το 76% των εταιρειών του S&P 500 που ανέφεραν κέρδη μέχρι το πρωί της Δευτέρας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet. Ωστόσο, τα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 εκτιμάται ότι θα μειωθούν συνολικά κατά 5,2%.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα που θα δώσουν μια εικόνα για το εάν ο πληθωρισμός μειώνεται και εάν η Federal Reserve θα ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου. Οι αριθμοί του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο και τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα του Απριλίου είναι  μεταξύ των δεδομένων που αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Caterpillar ( 1,43%), Chevron (1,40%) και Nike (1,24%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Intel (-2,11%), Salesforce (-2,07%) και American Express (-1,95%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, βουτιά 2,95% σημείωσε η Fox Corp, μετά την είδηση της αποχώρησης του Τάκερ Κάρλσον μετά τον διακανονισμό δυσφήμισης του Dominion του Ελληνικαναδού Τζον Πούλος.



    ΣΧΟΛΙΑ