• Business

    Αποστολή εξετελέσθη για τον Γ. Οικονόμου: Πάνω από το 1 δολάριο η μετοχή της DryShips μετά το reverse split

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής


    Οριακά πάνω από το όριο του 1 δολαρίου ανέβηκε η μετοχή της DryShips του Γιώργου Οικονόμου τη Δευτέρα, μετά από το reverse split στο οποίο προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του δείκτη Nasdaq για την ελάχιστη αξία της μετοχής των εισηγμένων εταιρειών.

    Μετά το reverse split, που είχε εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ήδη από τον Φεβρουάριο και έγινε με αναλογία μίας νέας μετοχής για τέσσερις παλιές, η μετοχή της DryShips ανέβηκε στα 1,07 δολάρια, όταν το τελευταίο της κλείσιμο ήταν στα 0,32 δολάρια. Σε προσαρμοσμένη βάση, η τιμή αυτή ισοδυναμεί με μία πτώση 17,2%.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Nasdaq είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο την εταιρεία του Γιώργου Οικονόμου πως βρισκόταν αντιμέτωπη με την απομάκρυνση της μετοχής της από τον δείκτη, λόγω του ότι για τριάντα διαδοχικές συνεδριάσεις διαπραγματευόταν κάτω από το ελάχιστο όριο του 1 δολαρίου.

    Η ναυτιλιακή είχε λάβει προειδοποίηση ότι μέσα σε 180 ημέρες, ή αλλιώς μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2017, θα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    Μάλιστα, η επιστολή αυτή του Nasdaq προς την DryShips αποτέλεσε και τον κύριο λόγο της αποχώρησης του Ziad Nakhleh, του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας επί επτά χρόνια.

    Εξάλλου, η DryShips κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 9,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, μία εξέλιξη που αποδίδεται στην απότομη μείωση των εσόδων της από τα πλοία τύπου panamax που διαθέτει κατά δύο τρίτα.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή εταιρεία, τα έσοδα από δρομολόγια των πλοίων της κατρακύλησαν από τα 79,5 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2015, σε μόλις 13,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2016.

    Η μέση ημερήσια τιμή ναύλωσης για τα 20 πλοία τύπου panamax της εταιρείας περιορίστηκαν στα 3.392 δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, από τα 10.813 δολάρια που ήταν κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2015.

    Οι ζημίες ανά μετοχή ανήλθαν σε 34 σεντς του δολαρίου.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/simantika-provlimata-refstotitas-gia-fragkou-ke-ikonomou-olo-paraskinio/67395



    ΣΧΟΛΙΑ