• Business

    Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις ΕΘΝΟΣ Α.Ε.»

    Φώτης Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Δεν θα υπαχθούν σε καθεστώς πτώχευσης οι «Εκδόσεις ΕΘΝΟΣ ΑΕ». Το Πολυμελές Πρωτοδικείου της Αθήνας απέρριψε την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, που έχει βασικό μέτοχο την ΠΗΓΑΣΟΣ του κ.Μπόμπολα και εξέδιδε τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», οι οποίες σήμερα έχουν περάσει στα χέρια της  DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.

    Με την υπ΄αριθμόν 102/2018 απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο προχώρησε στην απορριπτική απόφαση του με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει πλέον η πτωχευτική περιουσία. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της υπόθεσης, πρόκειται για τα χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο κλπ).

    Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, αλλά και δημοσιογραφικές ενώσεις είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την πτώχευση χαρακτηρίζοντας την «δόλια», αφού, όπως έλεγαν, υπήρχαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

    O επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας

    Μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, οι δικηγόροι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι μπορούν να γίνουν νέες προσφυγές κατά της εταιρείας για να διεκδικηθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Όχι» του Λεωνίδα Μπόμπολα σε πρόταση εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει στον «Ελλάκτωρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφασισμένος να κρατήσει ζωντανό το Mega o Βαγγέλης Μαρινάκης – Τι είπε στους εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ