• Business

    Η απόλυση δεν είναι το τέλος! Είναι το πρώτο βήμα για να εκτοξεύσεις τις απολαβές σου, μάθε πώς

    • NewsRoom


    Μία Δευτέρα σαν όλες τις άλλες το αφεντικό του Σπύρου τον φώναξε στο γραφείο του, όχι για να του ζητήσει κάτι, αλλά για τον “γνωστό” λόγο… Λίγες ώρες αργότερα ο Σπύρος βρέθηκε απολυμένος με το ποσό των 2.000 ευρώ (πάλι καλά) στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο πανικός δεν άργησε να έρθει, ενώ εκείνη την στιγμή δεν του περνούσε καν η ιδέα ότι η απόλυση αυτή θα ήταν το πρώτο βήμα που λίγους μήνες μετά θα του εξασφάλιζε μία άνετη ζωή, την οποία δεν θα μπορούσε ούτε να τη φανταστεί.

    Gettingfired

    Πριν απολυθεί ο Σπύρος έγραφε σχεδόν ένα χρόνο σε ένα επιτυχημένο αντρικό site, (παραλείπουμε το όνομα για ευνόητους λόγους). Μια καθημερινότητα που δεν άργησε, όπως σημειώνει, να μεταμορφωθεί σε μια πληκτική συνήθεια. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Σπύρος δεν έβρισκε πλέον νόημα σε αυτό, καθώς ένιωθε ότι δεν εξελισσόταν ως συντάκτης-αρθρογράφος.  Γι αυτό και η ιδέα της απόλυσης, στο τέλος της ημέρας του έμοιαζε περισσότερο ως σωτηρία παρά ως απώλεια.

    Με τον καιρό να “τρέχει” και τα 2.000 ευρώ της τράπεζας όλο και να λιγοστεύουν, ο Σπύρος έπρεπε να δράσει. Αυτό που αρχικά χρειαζόταν ήταν ένα καλοστημένο πλάνο.

    Στην αρχή, όπως εξηγεί, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον ελεύθερο του χρόνο παραγωγικά. Δειλά, δειλά στην αρχή έψαχνε για εταιρείες που θεωρούσε ότι είχε κάτι να τους προσφέρει και το αντίστροφο. Στη συνέχεια ξεκίνησε να στέλνει βιογραφικά στοχευμένα σε εταιρείες που ήθελε αυτός, ενώ λίγο αργότερα τους καλούσε στο τηλέφωνο, για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των βλέψεων του.

    layoff

    Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου του χρόνου αποφάσισε να αφιερώσει στην ανάγνωση λογοτεχνικών έργων. Η συνήθεια αυτή σύντομα έφερε τα αποτελέσματα που αναζητούσε, δηλαδή την εξέλιξη του σαν συγγραφέα.

    Μετά από αυτό ο Σπύρος έμαθε και κάτι ακόμα. Δηλαδή το πως να είναι εκτός από παραγωγικός και ανταγωνιστικός. Αυτό σήμαινε πως το ποσό της αμοιβής του έπρεπε να αυξηθεί. Έτσι και έγινε.

    Όταν το κάλεσαν σε συνέντευξη, σε μια από τις καλύτερες εταιρείες, στις οποίες είχε κάνει αίτηση, δεν άργησε να έρθει και η ζητούμενη αύξηση. Ο Σπύρος πλέον χρέωνε 100 ευρώ για ένα κείμενο του, ενώ μια ώρα εργασίας του την κοστολογούσε στα 30 ευρώ.

    giphy

    Τι μαθαίνουμε από την ιστορία του Σπύρου;

    Αν ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, στην οποία οι ευκαιρίες όχι μόνο είναι δυσεύρετες αλλά ανύπαρκτες, μπορεί να σχολιάσουν αρνητικά την ιστορία του Σπύρου. Παρόλα αυτά όμως, τα διδάγματα της ιστορίας είναι σημαντικά. Ο Σπύρος προσπάθησε και κατάφερε να αντιστρέψει ένα αρνητικό γεγονός (της απόλυσης) σε κάτι θετικά ανέλπιστο, δηλαδή στην αύξηση των κερδών του. Εκτός αυτού, μαζί με το βιοτικό του επίπεδο αυξήθηκε και η ποιότητα του έργου του, μια ιδιότητα που στις μέρες μας κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Για τον λόγο αυτό όπως λέει και ο Σπύρος, να τολμάτε και να θυμάστε πάντα να επενδύετε στην ποιότητα.

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/i-25chroni-epichirimatias-pou-metetrepse-ta-stock-se-pigi-ekatommirion/42448

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ke-ti-kanis-telika-an-thes-na-ginis-o-epomenos-epitepichirimatias/41604



    ΣΧΟΛΙΑ