• Business

    Αποκλειστικό – Μαρία Τόκτωρ στο mononews: Στόχος μας να φέρουμε και την παραγωγή των αναψυκτικών της PepsiCo στην Ελλάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου, Μαρίνα Πρωτονοταρίου
    Αποκλειστικό - Μαρία Τόκτωρ στο mononews: Στόχος μας να φέρουμε και την παραγωγή των αναψυκτικών της PepsiCo στην Ελλάδα

    Μαρία Τόκτωρ, Ν.U Aqua


    Μετά το deal με την PepsiCo Hellas για την αγορά του εμφιαλωτηρίου στο Λουτράκι, η μέτοχος της N.U. Aqua Μαρία Τόκτωρ, αποκαλύπτει στο mononews ότι στόχος της εταιρείας είναι, έπειτα από το φυσικό μεταλλικό νερό που θα κυκλοφορήσει άμεσα, σε βάθος διετίας να επιστρέψει η παραγωγή και των αναψυκτικών της PepsiCo Hellas στην Ελλάδα.

    Η συμφωνία μεταξύ της N.U. Aqua και της PepsiCo Hellas ανακοινώθηκε την Τρίτη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και προβλέπει την εξαγορά του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι που παρέμενε κλειστό εδώ και περίπου 8 χρόνια από την N.U. Aqua για την παραγωγή φυσικού μεταλλικού νερού.

    Η PepsiCo Hellas από την πλευρά της, μέσα από το ισχυρό εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει πανελλαδικά το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο την γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά.

    Όπως επισημαίνει στο mononews η μέτοχος της N.U. Aqua, Μαρία Τόκτωρ, η αρχική επένδυση των 20 εκατ. ευρώ αφορά στην εξαγορά του εργοστασίου, μαζί με την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων που παρέμεναν «παροπλισμένες» από το 2012, ενώ προσθέτει πως θα μπουν και νέες γραμμές παραγωγής.

    Η επένδυση ωστόσο στην πλήρη ανάπτυξή της, αναμένεται να υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ με την κ. Τόκτωρ να υπογραμμίζει ότι «στόχος μας είναι σιγά σιγά αυτή τη συνεργασία να τη «μεταφράσουμε» σε πραγματική επιστροφή της PespiCo στην Ελλάδα.

    Να φέρουμε την παραγωγή και των υπόλοιπων προϊόντων της PespiCo στην Ελλάδα, αλλά τμηματικά».

    Η ίδια εξηγεί ότι σε βάθος διετίας στόχος είναι η παραγωγή όλων των αναψυκτικών της εταιρείας να γίνεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Υπενθυμίζεται πως η παραγωγή των αναψυκτικών της PepsiCo έχει μεταφερθεί στη Ρουμανία και στη χώρα μας γίνεται μόνο η παραγωγή των σνακς.

    Η παραγωγή του φυσικού μεταλλικού νερού που αποτελεί έως τώρα την αρχική συμφωνία με την PepsiCo αναμένεται, σύμφωνα με την κ. Τόκτωρ να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022 και θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες νερού.

    Με τη λειτουργία του εργοστασίου υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 50- 60 θέσεις εργασίας, οι οποίες ενδεχομένως να αυξηθούν ανάλογα με την εξέλιξη της επένδυσης.

    Ποια είναι η N.U. AQUA

    Η N.U. AQUA έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μέλος ενός σύγχρονου μοντέλου εταιρειών ισχυρού γερμανικού group που αναπτύσσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιό του σε τέσσερεις σημαντικούς τομείς:  ενέργεια, βιομηχανία, αερομεταφορές, Real Estate, με σημαντικό track record σε συνεργασίες και έντονη παρουσία σε χώρες όπως Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Κύπρο και Αραβικά Εμιράτα.

    Στην Ελλάδα έχει ήδη τοποθετηθεί επιχειρηματικά από το 2019 υλοποιώντας σε αυτό το διάστημα επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ.

    Κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τους εκπροσώπους των δύο Ομίλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι «η Ελλάδα με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας βοήθησα ενεργά στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή».

    Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σημαντική αυτή συνεργασία με την N.U. AQUA, δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και συνολικά στην αγορά του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την παρουσία του αλλά και για τη συμβολή του στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για εμάς στην PepsiCo Hellas πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων όσο και για την αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά».

    Τέλος ο Πρόεδρος της N.U. AQUA, Δημήτρης Μπαμπάκος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στη χώρα μας. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. AQUA και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο, μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία».

    Διαβάστε επίσης

    Συνεργασία PepsiCo Hellas και N.U. AQUA για την επαναλειτουργία του εμφιαλωτηρίου Λουτρακίου Κορινθίας



    ΣΧΟΛΙΑ