• Business

    Αποκλειστικό για Folli Follie: Ολόκληρη η κατάθεση στελέχους της Κεφαλαιαγοράς που «καίει» τους Κουτσολιούτσους. Από το 2001 η μεγάλη απάτη

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Πώς η Folli Follie “έχτιζε” από το 2001 ψεύτικους ισολογισμούς, ψεύτικα κέρδη, ψεύτικα ταμειακά διαθέσιμα και εικονικές πωλήσεις αποκαλύπτει σε ένορκη κατάθεση του στον οικονομικό εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, το στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ιλιάννα Κούρκαφα.

    Μετά την κατάθεση της κ. Κούρκαφα, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την δέσμευση των περουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των μελών του ΔΣ. Συγκεκριμένα, η κ. Ιλιάννα Κούρκαφα αναφέρει: «Με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αυτά αποτυπώνονται στην έκθεση της Α&Μ, ουσιώδεις ανακρίβειες προέκυψαν διότι τουλάχιστον από τη χρήση 2007 (και κατά πάσα πιθανότητα πριν από αυτή) κάποιες εταιρείες της FF GROUP ASIA είχαν καταχωρήσει σημαντικό όγκο και αξία εικονικών αγορών και πωλήσεων.

    »Επίσης, η Α&M στην έκθεσή της σημειώνει ότι τα λογιστικά στοιχεία που της παρασχέθηκαν χρονολογούνται από το 2001 και ως εκ τούτου αναφέρει ότι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει συναλλαγές με ελεγχόμενες εταιρείες, καθώς και εικονικές πωλήσεις και αγορές πριν το έτος 2007. Επίσης, η Α&Μ διαπιστώνει ότι η πρακτική του MERRY GO ROUND χρησιμοποιείται τουλάχιστον από το 2001 έως το 2015.

    »Τέλος αναφέρεται ότι σύμφωνα με την Α&Μ από τη χρήση 2001 τουλάχιστον διαπιστώθηκε σύσταση ελεγχόμενης εταιρείας. Η αξιολόγηση των ευρημάτων της Α&Μ  εκτιμώ ότι θα οδηγήσει, από εποπτική άποψη, στη διαπίστωση ότι η ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για σειρά ετών δεν ήταν ορθές, αλλά αντιθέτως ψευδείς και παραπλανητικές. Σε κάθε περίπτωση σημειώνεται ότι η σχετική διερεύνηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε διερεύνηση γίνεται σε πρώτο στάδιο από τους αρμόδιους ελεγκτές του τμήματος, υπογράφεται από τους ίδιους, τον επικεφαλής του τμήματος, εμένα ως επικεφαλής της διεύθυνσης και από τη γενική διευθύντρια. Σε κάθε περίπτωση η τελική άποψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα εκφραστεί μέσω απόφασης των αρμοδίων οργάνων της, η οποία θα σας κατατεθεί αρμοδίως».

    Η πρόταση του εισαγγελέα Δραγάτση

    Οι δικαστές του τριμελούς συμβουλίου υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του Γιάννη Δραγάτση. Ο επίκουρος οικονομικός Εισαγγελέας κάνει λόγο στην εισήγηση του για πολύχρονη, μεθοδευμένη και σχεδιασμένη εξαπάτηση των επενδυτών. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

    «Από το αποδεικτικό υλικό συνάγεται ότι πρόκειται για μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση.

    » Επομένως με βάση το μέχρι σήμερα διαθέσιμο υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης, το οποίο προέρχεται αφενός από την εποπτική αρχή των εισηγμένων εταιριών αφετέρου από το προσωρινό έστω πόρισμα τρίτης ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρίας υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι η εταιρία όχι μόνο για το 2017 αλλά με μεγάλη βεβαιότητα επί σειρά ετών δηλαδή κατ΄εξακολούθηση δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις διογκώνοντας και τον κύκλο των πωλήσεων της και τα κέρδη της και τα ταμειακά της διαθέσιμα δημιουργώντας συστηματικά μάλιστα στους επενδυτές αλλά και στις εποπτικές αρχές μια παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

    » Δεν είναι δε τυχαίο το γεγονός ότι από τον έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών των μελών του ΔΣ προκύπτει ότι στις 5/9/17 ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε προβεί σε πώληση 1.150.000 μετοχών της εταιρίας Folli Follie συνολικής αξίας 23 εκατομμύρια ευρώ, ενέργεια που από μόνη της είναι ικανή να βλάψει το επενδυτικό κοινό και συνιστά χειραγώγηση πέραν της απατηλής σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων που παραπλάνησαν σωρεία επενδυτών που προχώρησε σε αγορά μετοχών και στη συνέχεια μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου και του πανικού που ακολούθησε ρευστοποίησε τις μετοχές καταγράφοντας ζημία χιλιάδων ευρώ».

    Διαβάστε ολόκληρη την κατάθεση της κ. Κούρκαφα μέσα από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο δεσμεύτηκαν λογαριασμοί και τραπεζικές θυρίδες της Οικογένειας Κουτσολιούτσου και μελών της εταιρίας.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και τώρα ο Τζώρτζης … φοβήθηκε: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο Χ. Γκότσης απειλούν τη Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη για Folli Follie και Κουτσολιούτσο: Αυτός είναι ο άνθρωπος που του ενεχυρίασε το σπίτι στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Είναι αντιπρόεδρος της DUFRY

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος και η Ernst & Young από τη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ