• Business

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Την… 21η Απριλίου κατάθεσε ο πρώτος μάρτυρας για την απάτη των Folli Follie στην ανακρίτρια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Την προηγούμενη Τρίτη, 21 Απριλίου, συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα, που έβαλε για μια 7ετία τη χώρα στο «γύψο».

    Την ίδια εκείνη μέρα, έμελλε να βγει από τον ιδιότυπο δικαστικό «πάγο» όπου είχε παραμείνει επί 16 μήνες, η όζουσα υπόθεση της μεγάλης απάτης των Folli Follie. Ήταν η ημέρα που σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος μάρτυρας έφτασε στην Ευελπίδων και πέρασε το κατώφλι της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου.

    Μεσούσης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, ο μάρτυρας ο οποίος βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο, ήταν ένας από τους επενδυτές της Folli, που έχασε πάνω από 40.000 ευρώ.

    Κάτι το οποίο ο ίδιος αναφέρει, μέσα στις αγωγές και τις εγκλήσεις που έχουν γίνει κατά των υπευθύνων της αμαρτωλής εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Από ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης λέγεται ότι ο μάρτυρας μίλησε και απάντησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας για περίπου μία ώρα. Εξιστορώντας όλες τις πτυχές της δικής του οικονομικής περιπέτειας, τοποθετούμενος στη μετοχή της Folli.

    Λίγες μέρες μετά από τη δημοσιοποίηση ( στις 4 Μαΐου του 2018) της έκθεσης-ρουκέτα του αμερικανικού Fund του QCM . Τότε δηλαδή που η μετοχή είχε υποχωρήσει σε θεωρητικά ελκυστικά επίπεδα τιμών, λαμβανομένου υπόψη και της επίσημης θέσης που τότε εξέφραζε η εταιρεία.

    Με χαρακτηριστικότερη εκείνη του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που δήλωνε εγωκεντρικά και αυτάρεσκα (αλλά ψευδώς όπως πιστοποιήθηκε στη συνέχεια) ότι: « Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας…

    Το όραμα μας για τον Όμιλο FF Group θα παραμείνει δυνατό και δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί περαιτέρω με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας, που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και εμπιστεύονται τον Όμιλό μας.»

    «Σπάει» η πολύμηνη σιωπή της Δικαιοσύνης

    Ανεξαρτήτως όλων αυτών οι κινήσεις της τακτικής ανακρίτριας να «σπάσει τον πάγο» και να αρχίσει να καλεί μάρτυρες για το σκάνδαλο των Folli, έρχεται μετά από μετά από μια μακρά και πολυσυζητημένη περίοδο σιωπής. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2018, η ανακρίτρια είχε στα χέρια της το 132 σελίδων πόρισμα-φωτιά του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

    Ο οποίος ενήργησε ταχύτατα στην έρευνά του, αποδίδοντας τις «δεμένες» νομικά και συνάμα συγκεκριμένες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την απάτη των Folli. Σε συνολικά 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία εξέχουσα θέση κατέχει η τριμελής «αγία οικογένεια» Κουτσολιούτσου. Δημήτρης, Καίτη και Τζώτζης…

    Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, η έρευνα Δραγάτση ολοκληρώθηκε με ένα δεύτερο πόρισμα, με επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για τους «Λύκους της Folli «. Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία, χειραγώγηση της αγοράς, αλλά και νομιμοποίηση «μαύρου» χρήματος.

    Παρά το γεγονός ότι το σκάνδαλο των διαχρονικά χαλκευμένων στοιχείων Folli συνιστά ένα σύγχρονο… Κυλώνειο άγος για τη χρηματιστηριακή και επιχειρηματική κοινότητα, ενώ με οικονομικούς όρους λογίζεται ως…15πλάσιο εκείνου του Κοσκωτά με την τράπεζα Κρήτης, εν τούτοις η Δικαιοσύνη το αντιμετώπισε με ρυθμούς, νωχελικής χελώνας.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, ότι το ξεκίνημα της έρευνας έρχεται στο απόηχο των συστάσεων που διατυπώθηκαν πρόσφατα από υψηλόβαθμούς δικαστικούς λειτουργούς, για την ανάγκη επιτάχυνσης των σημαντικών υποθέσεων που εκκρεμούν επί μακρόν.

    Μάλιστα ειδικά για το ζήτημα των Folli και στο πλαίσιο των αναμορφωμένων διατάξεων που επέβαλλαν οι νέοι ποινικοί κώδικες, χρειάστηκε να συνδράμει και η μαχητική του mononews.gr, έτσι ώστε να μην παραγραφούν οι ευθύνες του σκανδάλου. Καθώς οι υπεύθυνοι της απάτης διώκονται πλέον μόνον κατ’ έγκληση.

    Πώς δρομολογούνται οι εξελίξεις

    Τουλάχιστον από πλευράς των παθόντων επενδυτών έχουν γίνει περί τις 130 εγκλήσεις ( και 250 αγωγές) κατά των υπευθύνων του σκανδάλου, που μένει να διακριβωθούν και δικαστικά. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός σε σχέση με τούς περίπου 4.000 ιδιώτες Έλληνες μετόχους της εταιρείας των Κουτσολιούτσων, πού έχασαν λεφτά.

    Σε καταλυτικό βαθμό εκείνοι που υπέστησαν ζημιές, δεν αντέδρασαν νομικά, εν μέσω μια παγιωμένης αντίληψης ότι δεν θα μπορέσουν να βρούν το δίκιο τους, με τους βραδείς ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης…

    Σε κάθε περίπτωση η κινητικότητα από την πλευρά της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας, άρχισε να εκδηλώνεται στις 13 Μαρτίου, όταν και σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν να αποστέλλονται οι πρώτες κλήσεις σε μάρτυρες.

    Από εκείνη την ημέρα όμως, άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα της «καραντίνας» με συνέπεια να ματαιώνονται οι προσελεύσεις των κληθέντων. Με εξαίρεση εκείνη του…τολμηρού επενδυτή που βρήκε τρόπο να πάει να καταθέσει.

    Όπως όλα δείχνουν οι επισκέψεις στο γραφείο της ανακρίτριας θα πυκνώσουν από εδώ και πέρα, με κομβικό σημείο τις κλήσεις εκείνων που θεωρούνται ώς εμπλεκόμενοι στην μεγάλη απάτη.



    ΣΧΟΛΙΑ