• Business

    Αποκαλυπτικό: Σε ολλανδικά χέρια το 2,9% της Τέρνα Ενεργειακής – Στην τιμή των 7,10 ευρώ/μετοχή

    • Του Σταύρου Χαρίτου
    Wall Street


    Μηδενίζει το fund YΟRK την θέση του στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,06% 18,10.  Για την ακρίβεια την επόμενη εβδομάδα , αν και δεν είναι υποχρεωμένοι  εκ του νομού ούτε ο αγοραστής ούτε ο πωλητής , θα ανακοινωθεί ότι το YORK πούλησε το 2,9 % της Τέρνα Ενεργειακής στην τιμή των 7,10 ευρώ.

    Η συναλλαγή των 3,4 εκατ. μετοχών (2,9% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) ήδη πραγματοποιήθηκε OTC (Over the counter). Το 2,9% της εταιρίας πουλήθηκε στους Ολλανδούς της Reggeborgh Invest.

    Υπενθυμίζεται ότι προ ημέρων και ο CEO της εταιρείας Γιωργος Περιστέρης αγόρασε 467.000 μετοχές στην τιμή των 7,08.

    Αξίζει να τονίσουμε οτι το mononews.gr από τις 16 Αυγούστου του 2019 σας είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις αυτές. 

    Μετά απο αυτή την εξέλιξη,  χρηματιστηριακές πηγές,  δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η τιμή της μετοχής  να κινηθεί σε υψηλότερα απο τα σημερινά επίπεδα. Και τούτο διότι στο παρελθόν το YORK πουλούσε μετοχές στην αγορά πιέζοντας τη μετοχή.

    Οι Ολλανδοί της Reggeborgh Invest προ μηνών αύξησαν το ποσοστό τους και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε 27.02% αγοράζοντας και τα τελευταία κομμάτια των κληρονόμων του Κάμπα.

    Το οικογενειακό fund της οικογένειας Βέσελς, μιας εκ των τριών πλουσιότερων στην Ολλανδία, αποτελεί ήδη τον μεγαλύτερο μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26 .

    Εκτός από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Reggeborgh αποτελεί εκ των βασικών επενδυτών στον ενεργειακό όμιλο Varo Energy B.V., ο οποίος παράγει, διανέμει και πωλεί καύσιμα, κυρίως σε αγορές της βορειοδυτικής Ευρώπης για μια σειρά πελατών, από βιομηχανίες και οχήματα, μέχρι πλοία (μάλιστα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πετρελεύσεων πλοίων στην Ευρώπη).

    Εκτός από τη Reggeborgh, στο μετοχικό κεφάλαιο της Varo συναντά κανείς τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Carlyle, με περιουσιακά στοιχεία 174 δις δολαρίων και την ολλανδική Vitol.



    ΣΧΟΛΙΑ