• Business

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Τιτάνας βγαίνει στις διεθνείς αγορές με νέο ομόλογο

    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    Έτοιμος να βγει στις διεθνείς αγορές με μια νέα μεγάλη ομολογιακή έκδοση είναι ο Τιτάνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση από τη τσιμεντοβιομηχανία έχει ήδη ληφθεί και είναι καθαρά θέμα χρόνου και μόνο η επίσημη ανακοίνωσή της.

    Όπως όλα δείχνουν ο Τιτάνας σκοπεύει με τη νέα έξοδο στις διεθνείς αγορές να αντικαταστήσει το υπάρχον ομόλογο, ονομαστικής αξίας 300 εκατ. ευρώ, που λήγει τον Ιούλιο του 2021 και έχει επιτόκιο 3,5%. Λίγο πολύ, αυτό αναμένεται να είναι και το ύψος της νέας ομολογιακής έκδοσης η οποία είναι η πρώτη από τη στιγμή που η τσιμεντοβιομηχανία μετακίνησε την έδρα της στο Βέλγιο έχοντας ως κέντρο διοίκησης της Κύπρο.

    Ήδη ο Τιτάνας έχει προϊδεάσει την διεθνή επενδυτική κοινότητα ανακοινώνοντας σήμερα τα αποτελέσματα του εφετινού πενταμήνου που δείχνουν αύξηση κατά 5,5% της λειτουργικής του κερδοφορίας (EBITDA) η  οποία και διαμορφώθηκε στα 97,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα κοινοποίησε ότι προχωρά και στην επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

    Στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι ήδη ενήμερα για την επικείμενη έκδοση του ομολόγου η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα και πιθανότερο αύριο Πέμπτη.

    Η κίνηση του Τιτάνα είναι απόρροια του ευνοϊκού κλίματος που υπάρχει στις αγορές, ο απόηχος του οποίου φτάνει και στην Ελλάδα, όπου ήδη τρέχουν οι διαδικασίες για το εταιρικό ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ αμέσως μετά παίρνει σειρά και εκείνο της Lamda Development. Ειδικά σε ότι αφορά τον Τιτάνα, εκτιμάται ότι είναι σε θέση να αντλήσει κεφάλαια με χαμηλότερο επιτοκιακό κόστος από εκείνο του 3,5% που έχει το ομόλογό του που βαδίζει προς τη λήξη του.



    ΣΧΟΛΙΑ