• Business

    Αποκαλυπτικό: Καταστροφική για την Folli Follie η πρόταση Κουτσολιούτσου, λένε οι ομολογιούχοι – Τι αναφέρουν στην επιστολή τους  

    • Γιώργος Μανέττας

    Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    «Οι αλλαγές που προτείνονται στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie θα είναι καταστροφικές για τον όμιλο και θα θέσουν σε κίνδυνο την επιβίωσή του».

    Αυτό αναφέρουν οι ομολογιούχοι της Folli Follie σε επιστολή που απέστειλαν χθες στην εταιρεία και αποκαλύπτει σήμερα το mononews.gr

    Οι ομολογιούχοι, οι οποίοι εκπροσωπούν το 26,4% των κατόχων Ευρωομολόγων, το 100% των κατόχων Swissbonds και το 100% των κατόχων Schuldschein (περίπου το 47% των ομολογιούχων) εκφράζουν την υποστήριξή τους στο υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie και υποστηρίζουν ότι το παρόν διοικητικό συμβούλιο εργάζεται για την υλοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης που επετεύχθη πριν από περίπου δυο μήνες προς όφελος των συμφερόντων της εταιρείας και των πιστωτών της. 

    Επιπλέον, δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με την πρόταση που απεύθυνε ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις 4 Φεβρουαρίου, με την οποία ζητά την αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων στις 20 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, παραθέτουν τέσσερις λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η πρόταση του κ. Δ. Κουτσολιούτσου: 

    Πρώτον, θεωρούν ότι το παρόν διοικητικό συμβούλιο εργάζεται υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας και των πιστωτών της, προκειμένου να εφαρμόσει τη συμφωνία αναδιάρθρωσης που επετεύχθη τον περασμένο Νοέμβριο. 

    Δεύτερον, οι αλλαγές που προτείνονται στο διοικητικό συμβούλιο θα πλήξουν την εμπιστοσύνη των πιστωτών στη διοίκηση της εταιρείας, η οποία έχει ενισχυθεί μετά την αντικατάσταση του κ. Γιώργου (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσου και του Περικλή Δοντά τον Δεκέμβριο του 2019. 

    Τρίτον, δεδομένης της εμπλοκής που φέρεται να έχει ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος στην απάτη και στο ξέπλυμα χρήματος που συνέβαλαν καθοριστικά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο όμιλος, δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι τα μέτρα που προτείνει θα είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των πιστωτών της και ότι θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά ως προς τα προσωρινά μετρά που έχουν ληφθεί εναντίον του, όπως ο διορισμός ειδικού αντιπροσώπου για να ενεργεί αντ’ αυτού. 

    Τέταρτον, η πρόταση για αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου στην παρούσα χρονική συγκυρία κατά την άποψή των ομολογιούχων, θα καθυστερήσει σημαντικά την εφαρμογή της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, κάτι που είναι πιθανόν να αποβεί καταστροφικό για την εταιρεία. Και αυτό όπως υποστηρίζουν γιατί: πρώτον, θα μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης και δεύτερον θα πιέσει περαιτέρω την ρευστότητα της εταιρείας που βρίσκεται ήδη υπό πίεση, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει την Folli στην πτώχευση, μια εξέλιξη που σίγουρα δεν είναι προς όφελος των μετόχων. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα παραπάνω ενημερώθηκε ήδη και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όλα αυτά έρχονται μετά την έφοδο της Κεφαλαιαγοράς στα γραφεία της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο και τις πληροφορίες που υπάρχουν περί αντικατάστασης όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

    Έτσι όπως είναι δομημένη η επιστολή των ομολογιούχων παίρνει μεν σαφείς αποστάσεις από την προκλητική πολιτική Κουτσολιούτσου αλλά από την άλλη πλευρά, λειτουργεί υποστηρικτικά για τα μέλη του παρόντος διοικητικού συμβουλίου. Για τα οποία όμως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κινείται όπως όλα δείχνουν προς την κατεύθυνση της δικαστικής συνδρομής έτσι ώστε να αντικατασταθούν. 

    Ήδη, το κλιμάκιο της κεφαλαιαγοράς που έκανε πολύωρη έρευνα στα γραφεία της Folli έχει αντλήσει σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα έγγραφα που αφορούν κρίσιμες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Με τις εξελίξεις στην κυριολεξία να «τρέχουν» καθώς οι πάντες θεωρούν ότι πριν από την γενική συνέλευση της 20ης Φεβρουαρίου θα μορφοποιηθεί η δυναμική απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά Κουτσολιούτσου. 

    Το έγγραφο με ημερομηνία 7-02-2010, που αποκαλύπτει το mononews.gr

     



    ΣΧΟΛΙΑ