• Business

    Αποκάλυψη: Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να αγοράσει το νησί που «είχαν βάλει στο μάτι» οι Beatles

    • NewsRoom
    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Σε μια αποκάλυψη σχετικά με τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη, προχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Σε συνέντευξή του στον FAIR PLAY FM 96,1, ερωτηθείς για το αν ο Σαββίδης ενδιαφέρεται να κάνει επενδύσεις στην περιοχή του Βόλου ανέφερε: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ενδιαφέρον για ένα ιδιωτικό νησί, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Σκιάθο και είναι καταπληκτικό, με την πρασινάδα να φτάνει μέχρι τη θάλασσα, έχει μάλιστα και υδραγωγείο στην κορυφή ενός μικρού βουνού. Απίθανο μέρος. Γιατί να πάει ο Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό και να μην έρθει και ο Σαββίδης δίπλα από τη Σκιάθο; Εμένα μεγάλη μου χαρά θα είναι να επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης στην πόλη μου για να δημιουργήσει ένα πολύ καλό μέλλον για τους πολίτες του Βόλου».

    Σύμφωνα με πληροφορίες το πανέμορφο νησάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Σκιάθο είναι ο Τσουγκριάς, και έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών στο παρελθόν. Ακόμη και τα θρυλικά «Σκαθάρια» (The Beatles) είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο «παράδεισο» τη δεκαετία του ’60. Όμως το πολύπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού έχει αποτρέψει επενδυτές και έχει ναυαγήσει επενδύσεις.

    Το νησί διαθέτει υγροτόπους που αποτελούν σημαντικό καταφύγιο για πουλιά στην περιοχή των Σποράδων. Διοικητικά ο Τσουγκριάς ανήκει στον δήµο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εµφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και οι επιχειρηματικές οικογένειες Επιφανειάδη και Φιξ. Ο Τσουγκριάς έχει έκταση 1,14 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι επισκέπτες τον προσεγγίζουν καθημερινά για βουτιές µε τουριστικά σκάφη από το λιμάνι της Σκιάθου.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη την κατασκευή στο νησάκι ενός εξωκλησιού στην μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου. Οι δυο αυτοί Άγιοι υπήρξαν δίδυμα αδέλφια με καταγωγή από το Βυζάντιο, ήταν λιθοξόοι τεχνίτες που έζησαν στην πόλη Ουλπιάνα της Ιλλυρίας. Εορτάζονται στις 18 Αυγούστου κάθε έτους. Έτσι κτίσθηκε αυτό το εξωκλήσι, η εκκλησία του γκρεμνού, όπως την αποκαλούν οι ψαράδες.

    Στο πανέμορφο αυτό νησί πραγματοποιήθηκε μάλιστα τον Αύγουστο και ο εφοπλιστικός γάμος της χρονιάς, της Αλεξάνδρας Οικονόμου, κόρης του πασίγνωστου μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου από την πρώτη του σύζυγο, τη Ρίκα Βοσνιάδη, με τον εκλεκτό της καρδιάς της Βέλγο αντικέρ Noach Vander Beken. Ένας πολιτικός γάμος ο οποίος, ωστόσο, τελέστηκε σε μία από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

    Περισσότεροι από 800 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και ηχηρά ονόματα του ελληνικού και του διεθνούς jet set, έδωσαν το «παρών» καθώς και πολλές άλλες προσωπικότητες από τον εφοπλιστικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο. 

    Πηγή φωτογραφίας: voliotaki.blogspot.com

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του συγκεκριμένου νησιού. Και πέρυσι οι επενδυτικές βλέψεις του μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ είχαν δει το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζοντας ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι «διατεθειμένος να προχωρήσει και σε επιχειρηματικές επενδύσεις στο πανέμορφο νησί, συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές σε ένα μέρος που φέρεται να λατρεύει τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του». Ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το όνειρο του γνωστού επιχειρηματία και ισχυρού άντρα του ΠΑΟΚ να αποκτήσει και δικό του νησί στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλεξάνδρα Οικονόμου: Παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της σε ένα… ερημονήσι της Σκιάθου. Αποκλειστικές πληροφορίες για τον γάμο της χρονιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «Εσπέρια», ο Σαββίδης και μια Αθήνα που (δεν) αλλάζει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Atlantis-Pak: Νέα επένδυση από τον Ιβάν Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ