• LIFE&STYLE

    Αλεξάνδρα Οικονόμου: Παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της σε ένα… ερημονήσι της Σκιάθου. Αποκλειστικές πληροφορίες για τον γάμο της χρονιάς

    Αλεξάνδρα Οικονόμου


    Επί ποδός για να φιλοξενήσει το σημαντικότερο κοσμικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται η Σκιάθος, καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές που θα κοσμήσουν τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής της Αλεξάνδρας Οικονόμου, κόρης του πασίγνωστου μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου από την πρώτη του σύζυγο, τη Ρίκα Βοσνιάδη.

    Noach Vander Beken

    Η Αλεξάνδρα Οικονόμου και ο αγαπημένος της, ο Βέλγος αντικέρ Noach Vander Beken, αποφάσισαν να ανταλλάξουν όρκους σε ένα ειδυλλιακό μέρος, στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της οικογένειας Οικονόμου, η οποία έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να περνά τις καλοκαιρινές διακοπές της στο «νησί του Παπαδιαμάντη», όπου και διατηρεί τρεις πολυτελείς κατοικίες.

    Το μέρος, όμως, όπου θα τελεστεί ο γάμος δεν είναι διόλου τυχαίο, αφού πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο τόπο, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ο οποίος τυγχάνει να φιλοξενεί ένα μοναδικό εκκλησάκι, σχεδιασμένο αριστοτεχνικά από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη κατά παραγγελία του εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη: το νησάκι του Τσουγκριά.

    Η αγάπη, άλλωστε, των δύο νέων για την Τέχνη είναι γνωστή. Η Αλεξάνδρα, η οποία ζει κυρίως στη Νέα Υόρκη, έχει κληρονομήσει από τον πατέρα της, σημαντικό συλλέκτη έργων Τέχνης, την κλίση της προς την καλλιτεχνική δημιουργία, αφού είναι και η ίδια συλλέκτρια, ενώ εργάζεται ως Art Curator. Από την πλευρά του, ο εκλεκτός της καρδιάς της εργάζεται ως υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ για την Axel Vervoordt, εταιρεία που ασχολείται με το εμπόριο αντικών και το interior design.

    Η Αλεξάνδρα Οικονόμου ανάμεσα στα αδέλφια της και την πρώην σύζυγο του πατέρα της Λίζυ Μανωλά

    Επόμενο είναι, λοιπόν, η Σκιάθος να προετοιμάζεται με ανυπομονησία για ένα τόσο μεγάλο γεγονός, αφού το Σάββατο θα είναι στραμμένο επάνω της το ενδιαφέρον του διεθνούς jet set που έχει αρχίσει ήδη να κάνει… απόβαση στο νησί, κατακλύζοντας με ιδιωτικά αεροσκάφη το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

    Η Αλεξάνδρα Οικονόμου

    Στον γάμο αναμένεται, άλλωστε, να δώσουν το «παρών» όλα τα μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου, προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης, καλλιτέχνες και, φυσικά, πρωτίστως οι οικογένειες και οι φίλοι του ζευγαριού.

    Ο δήμαρχος του νησιού, παιδίατρος Δημήτρης Πρεβεζάνος, μίλησε στο mononews.gr για τις προετοιμασίες, που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου, αλλά και για την αγάπη της οικογένειας Οικονόμου και της ίδιας της Αλεξάνδρας για το νησί. Υπογράμμισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για το κοσμικό γεγονός του καλοκαιριού, όχι μόνο για την ίδια τη Σκιάθο, η οποία αποτελεί ούτως ή άλλως έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του ελληνικού και του διεθνούς jet set, αλλά και για όλη την Ελλάδα, αφού με την επιλογή της η Αλεξάνδρα Οικονόμου στρέφει όλους τους προβολείς της δημοσιότητας στη χώρα μας.

    Αλεξάνδρα Οικονόμου

    Ο δήμαρχος έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στο νησάκι του Τσουγκριά και στο αφιερωμένο στους Αγίους Φλώρο και Λαύρο εκκλησάκι του Δημήτρη Πικιώνη, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς.

    Από την πλευρά του, ο airport manager της Fraport για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, κ. Στέφανος Λαμπρόπουλος, επιβεβαίωσε στο mononews.gr ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών, κάτι που δείχνει ότι πολλοί από τους προσκεκλημένους της οικογενείας χαίρονται ήδη τις ομορφιές του καταπράσινου νησιού.

    Φυσικά, οι διοργανωτές του γάμου φρόντισαν από πολύ νωρίς να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή και τη φιλοξενία του κόσμου είτε πάνω στο νησί της Σκιάθου είτε σε γιοτ. Όσο για το νησάκι του Τσουγκριά που θα φιλοξενήσει το χαρμόσυνο γεγονός, οι εργασίες για την προετοιμασία του χώρου έχουν αρχίσει εδώ και μέρες, αφού θα πρέπει να κατασκευαστούν κάποιες εξέδρες και να διαμορφωθεί ειδικά ο χώρος για την υποδοχή του κόσμου.

    Με εφαλτήριο έναν επίγειο παράδεισο…

    Δύο νέοι άνθρωποι, με λατρεία για την Τέχνη, ήταν επόμενο να επιλέξουν να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή από έναν ιδιαίτερο -από κάθε άποψη- τόπο. Από ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, το οποίο «υποδέχεται» κατά κάποιον τρόπο κάθε επισκέπτη στη Σκιάθο, αφού βρίσκεται νότια του λιμανιού, σε απόσταση λιγότερο από 2 μίλια από την έξοδό του. Ένα καταπράσινο, πευκόφυτο, παραδεισένιο ερημονήσι, με ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε πανέμορφες παραλίες.

    Σε αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο, ιδιοκτήτες του οποίου εμφανίζονται η Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου και οι επιχειρηματικές οικογένειες Επιφανειάδη και Φιξ, βρίσκεται και το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής εκκλησάκι των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη, που ήταν και ο υπεύθυνος για την ανέγερσή του, το 1965.

    Τα τελευταία χρόνια, πολλά ζευγάρια επιλέγουν το συγκεκριμένο νησάκι για τον γάμο τους, λόγω του μοναδικού του τοπίου. Οι γάμοι, ωστόσο, που τελούνται στο συγκεκριμένο μέρος είναι ως επί το πλείστον πολιτικοί, αφού για να τελεστεί θρησκευτικός γάμος πρέπει να δοθεί ειδική άδεια.

    Το εκκλησάκι των Αγίων Φλώρου και Λαύρου στον Τσουγκριά

    Στο στόχαστρο των Beatles, αλλά και του Ιβάν Σαββίδη

    Το πανέμορφο νησάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά έχει κινήσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο (;), ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκδηλώσει ακόμη και οι θρυλικοί Beatles.

    Σύμφωνα δε με πιο πρόσφατο δημοσίευμα του «Ταχυδρόμου» Βόλου, ενδιαφέρον για το νησί φέρεται να εξέφρασε και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

    Ο Τσουγκριάς έχει έκταση 1,14 τετραγωνικά χιλιόµετρα και οι επισκέπτες τον προσεγγίζουν καθημερινά για βουτιές µε τουριστικά σκάφη από το λιµάνι της Σκιάθου.

    Διεθνής εμβέλεια, τοπικό άρωμα

    Τα χαμαλιά «τα κρυφά» τα είχαν φάγει ήδη οι συμπέθεροι όλοι όσον τους επέτρεψε να φάγουν ο ίδιος ο γαμβρός. Διότι αυτός ο γαμβρός, ο Βασίλης ο Μπόνος, άμα είδε το ωραίον γανωμένον και στίλβον σινίον γεμάτον από ευώδη και προκλητικά, λευκά και ροδοκοκκινισμένα χαμαλιά, έβγαλεν από την ζώνην τον λάζον του, μακράν μάχαιραν την οποίαν έφερε πάντοτε εις την μέσην, και καρφώσας διά μιας τέσσαρα ή πέντε χαμαλιά, ήρχισε να τα καταβροχθίζει, κόπτων αυτά με τους προσθίους οδόν­τας, αλωνίζων με την γλώσσαν, και παραπέμπων αμέσως εις τον ουρανίσκον, χωρίς να τα μασά με τους τραπεζίτας του… (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Τα Συχαρίκια)

    Και μπορεί οι προσκεκλημένοι του νεαρού ζεύγους να έχουν δειπνήσει στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, αλλά την παράσταση στον γάμο φιλοδοξούν να κλέψουν τα περίφημα «χαμαλιά» (ή «χαϊμαλιά»), όπως λέγονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων τα γλυκά που παραδοσιακά μοιράζονται στους γάμους.

    Το mononews.gr πήρε μια… γεύση και από την προετοιμασία των γλυκών, αφού οι τοπικές τεχνήτρες έχουν βάλει τα δυνατά τους για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ετοιμάζοντας κάποιες εκατοντάδες παραδοσιακά χαμαλιά…

    Ο πατέρας της νύφης, Γιώργος Οικονόµου, ισχυρό όνοµα στον κόσµο της ναυτιλίας και µε εξέχουσα θέση στη λίστα του «Forbes» µε τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ζει µεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης και έχει έξι παιδιά: τον Χρήστο, τον Στέφανο και την Αλεξάνδρα από τον γάμο του με τη Ρίκα Βοσνιάδη, τη Λυδία και τον Φίλιππο από τον γάμο του με τη Λίζυ Μανωλά, ενώ έγινε πατέρας για έκτη φορά το 2015 από την Κυβέλη Μελετοπούλου, κολλητή φίλη της Αλεξάνδρας.

    κυβελη-οικονομου
    Γιώργος Οικονόμου και Κυβέλη Μελετοπουλου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Το αντισυμβατικό μονοπάτι που βγάζει την DryShips στην κορυφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λίζυ Μανωλά: Η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή με την πολυτάραχη ζωή, Γιώργου Οικονόμου, φωτογραφίζει τον κόσμο και καταπλήσσει…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο μεγαλοεφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου ξανά πατέρας



    ΣΧΟΛΙΑ