• Business

    Από τη Hellenic Healthcare Group η «μερίδα του λέοντος» των ιδιωτικών κλινών που παραχωρούνται στο ΕΣΥ

    • NewsRoom


    Σε ισχύ τέθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ, προκειμένου να ανταποκριθoύν τα νοσοκομεία στις υπέρμετρες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης.

    Στο πλαίσιο αυτό, “επιστρατεύονται” επιπλέον δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος παραχωρεί 550 επιπλέον κλίνες στις δύο Υγειονομικές Περιφέρεις της Αττικής, όπου τα νοσοκομεία δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

    Από αυτές οι 450 διατίθενται για τη νοσηλεία non covid περιστατικών, με τη «μερίδα του λέοντος» να κατέχει η Hellenic Health Group (HHG), η οποία παραχωρεί 300 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

    Εκατό (100) στελεχωμένες κλίνες παραχωρεί ο Όμιλος «ΙΑΣΩ ΑΕ Group» ενώ ο Όμιλος «Αθηνών» διαθέτει στο ΕΣΥ 50 στελεχωμένες κλίνες.

    Επιπλέον, παραχωρούνται 100 κλίνες covid με όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους, εκ των οποίων οι 60 από τον Όμιλο «Ευρωκλινική Αθηνών» και οι 40 από τον Όμιλο «Βιοϊατρική».

    Τέλος προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, με το συνολικό αριθμό τους στην Αττική να ανέρχεται πλέον στις 140.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Μαρτίου βρίσκονται στη διάθεση του ΕΣΥ, δύο ολόκληρες ιδιωτικές κλινικές, το “Λητώ” από τον Όμιλο HHG  και το “Ιατρικό Περιστερίου” από τον Όμιλο Ιατρικού, για νοσηλεία περιστατικών COVID, ενώ το Ερρίκος Ντυνάν έχει διατεθεί για πραγματοποίηση τακτικής εφημερίας, αντικαθιστώντας το Σισμανόγλειο στην εφημερία του.

    Επιπρόσθετα, ο ιδιωτικός τομέας έχει παραχωρήσει άλλες 215 κλίνες  για νοσηλεία non covid περιστατικών. Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στις  5 Μαρτίου, από τον πρόεδρο του του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), Σέργιο Σταμπουλούς, την πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνητο Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τους διοικητές 1ης και 2ης  Υγειονομικής Περιφέρειας , κ. κ. Παναγιώτη Στάθη, Χρήστο Ροΐλο.

    Όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Σταμπουλούς,  ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε «ανοιχτή» επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας για οποιαδήποτε συνεργασία, ενώ εξέφρασε τη διαχρονική διαθεσιμότητα των κλινικών – μελών του να συνδράμουν στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.



    ΣΧΟΛΙΑ