• Business

    Από τα… λόγια στην πράξη: Επεκτείνει τον στόλο της η Seanergy της Κλώντια Ρέστη

    tanker


    Δεν είναι δα και… μυστικό το ότι η Seanergy Maritime Corp, συμφερόντων της Κλώντια Ρέστη (αδελφή του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη), βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης του στόλου της, ειδικά μετά την είσοδο της Susquehanna Investment Group (μέσω της θυγατρικής της Heights Capital Management) στην εταιρεία, τον περασμένο Αύγουστο.

    Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη η κίνηση της Seanergy να προχωρήσει στην απόκτηση δύο πλοίων τύπου capesize από τη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία ER Schiffahrt, έναντι ποσού της τάξεως των 41,5 εκατομμυρίων δολαρίων (αν και αρχικά είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα αποκτούσε και ένα τρίτο πλοίο από την ίδια εταιρεία). Πρόκειται για το χωρητικότητας 178.838 dwt ER Bavaria και το χωρητικότητας 178.978 dwt ER Bayern (αμφότερα κατασκευασμένα το 2010).

    Με την κίνηση αυτή, ο στόλος της Seanergy φτάνει τα δέκα πλοία, εκ των οποίων οκτώ capesizes και δύο supramaxes, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες αγορές πλοίων, καθώς η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να εκμεταλλευτεί τις ιστορικά χαμηλές τιμές που καταγράφονται στην αγορά των bulkers ήδη από τον Αύγουστο του 2015, όταν είχε αποκτήσει από την οικογένεια Ρέστη επτά bulkers έναντι 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία έχει συμφωνήσει με αρκετές τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της, με τα χρέη της να φτάνουν τα 177 εκατομμύρια δολάρια (έναντι περιουσιακών στοιχείων αξίας 203 εκατομμυρίων δολαρίων). Βάσει μίας συμφωνίας με την HSH Nordbank, η Seanergy παρατείνει την καταβολή μίας προπληρωμής ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018 (από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 που ήταν η αρχική προθεσμία). H Seanergy καλείται να προπληρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια από το χρέος της αν ολοκληρώσει μία προσφορά μετοχών άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Παράλληλα, μία συμφωνία με την UniCredit προβλέπει την επιμήκυνση της εφαρμογής σημαντικών όρων της δανειακής σύμβασης ως τις 30 Ιουνίου του 2017, ενώ η Alpha Bank επίσης συμφώνησε να μειώσει τις τέσσερις επόμενες δόσεις κατά συνολικά 600.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/o-christos-megalou-stin-safe-bulkers-tou-p-chatziioannou/76932



    ΣΧΟΛΙΑ