• Business

    Από Rolex μέχρι Casio: Ποια ρολόγια επιλέγουν οι πλουσιότεροι άντρες στον κόσμο

    • NewsRoom

    Τζεφ Μπέζος, Μπερνάρ Αρνό, Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ και Γουόρεν Μπάφετ έχουν το δικό τους στυλ στα ρολόγια


    Οι ισχυροί άνδρες των επενδύσεων και των επιχειρήσεων ξεχωρίζουν για το δικό τους στυλ. Ο Γουόρεν Μπάφετ επιλέγει πάντα ένα κλασικό κουστούμι για τις εμφανίσεις του, συνήθως σε παρόμοιους χρωματισμούς, ο Μπιλ Γκειτς κινείται μεταξύ σμόκιν και πουλόβερ, κάνοντας κατά καιρούς πιο casual εμφανίσεις, ενώ ο Έλον Μασκ δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε κάποιο συνέδριο με t-shirt και δερμάτινο jacket. Το προσωπικό τους στυλ ξεχωρίζει και για κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όπως τα αξεσουάρ και κυρίως τα πολυτελή –ή και όχι- ρολόγια που στολίζουν τον καρπό τους κατά τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

    Ο καθένας έχει τις αδυναμίες του, με τον κανόνα να λέει ότι οι billionaires συνήθως δεν επιλέγουν ακριβά ρολόγια. Κάποιοι εξ’ αυτών κάνουν σπάνιες εμφανίσεις φορώντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ανδρικά αξεσουάρ.

    Έλον Μασκ

    Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε ένα project. Tesla, Space X, Twitter είναι μόνο μερικές από τις επιχειρήσεις του και παρά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του έχει διαψεύσει όλους τους επικριτές του, παραμένοντας στην κορυφή των διεθνών κατατάξεων με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

    Τιμώντας την κατηγορία των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας, επιλέγει στις περισσότερες εμφανίσεις του να μην φοράει ρολόι, όπως ακριβώς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Παρ’ όλα αυτά έχει στην κατοχή του μερικά ξεχωριστά κομμάτια. Το Omega είναι από τα brands που έχει ξεχωρίσει, με το μοντέλο Seamaster Aqua Terra να βρίσκεται στην μικρή συλλογή του.

    Στο ιδιόρρυθμο στυλ του δεν θα μπορούσε να μην ταιριάζει κι ένα Richard Milles. Άχαρο για πολλούς, μακριά από το κλασσικό στυλ που αναζητούν τις περισσότερες φορές οι ισχυροί άνδρες για τις δημόσιες εμφανίσεις του, ο Μασκ έχει ξεχωρίσει σε κάποιες εμφανίσεις φορώντας το Richard Mille 029, με μαύρο καντράν, στεφάνη από τιτάνιο, γκρι θήκη και μαύρο λαστιχένιο λουράκι.

    Σε μία από τις σπάνιες συνεργασίες της Space X με το brands της Tag Heuer «γεννήθηκε το μοντέλο TAG Heuer Carrera Caliber 1887 Chronograph ‘SpaceX’. Αυτό το ρετρό ρολόι αποτελεί την αγαπημένη επιλογή του Μασκ, καθώς πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι. Δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 50η επέτειο από το πρώτο ταξίδι ενός Tag Heuer στο διάστημα, όταν ο John Glenn το φορούσε κατά την αποστολή Mercury Atlas 6 το 1962.

    Γουόρεν Μπάφετ

    Μέχρι και ο σοφός της Όμαχα, που έχει απαρνηθεί την πολυτελή ζωή της Wall Street, κάνοντας μαθήματα λιτότητας και σύνεσης στους risky συναδέλφους του, έχει αδυναμία στα θρυλικά Rolex. Φυσικά, ο Γουόρεν Μπάφετ δεν διαθέτει καμία τεράστια συλλογή, ούτε επιλέγει να φοράει ακριβά μοντέλα ως επίδειξη του πλούτου του.

    Το Rolex Day-Date ‘President’ 36 μπορεί να μην είναι από τα πιο ακριβά μοντέλα του κορυφαίου ελβετικού brand όμως το εντυπωσιακό του παρουσιαστικό το κατατάσσει στα πιο εμβληματικά ρολόγια με το χαρακτηριστικό στυλ της Rolex.

    Ολόχρυσο και εντυπωσιακό, το συγκεκριμένο ρολόι έχει φορεθεί από πολλούς Αμερικανούς ηγέτες. Από τον Τζέραλντ Φορντ μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ, το συγκεκριμένο ρολόι 18 καρατίων με το ασημένιο καντράν έχει απαθανατιστεί πολλές φορές στον καρπό του Μπάφετ.

    Μπερνάρ Αρνό

    Πρόσφατα βρέθηκε μαζί με τον Έλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος στην κατηγορία των μοναδικών billionaires που έκοψαν τον νήμα των 200 δις δολαρίων σε προσωπική περιουσία.

    Ο Μπερνάρ Αρνό έχει χτίσει μια αυτοκρατορία πολυτελείας και δεν θα μπορούσε να επιλέξει ένα ρολόι που δεν θα επιδείκνυε την αγάπη του στην πολυτέλεια. Αν και ο κανόνας θέλει οι ισχυροί άνδρες να μην φορούν συνήθως τα πιο ακριβά ρολόγια, ο Αρνό σίγουρα αποτελεί την πιο τρανταχτή εξαίρεση.

    Κι αν για κάποιους το ολόχρυσο ρολόι του Μπάφετ είναι ότι πιο φανταχτερό έχουν δει, τότε η επιλογή του Αρνό ίσως τους εκπλήξει.

    Ένα από τα κορυφαία ρολόγια τρόπαια, το πολυπόθητο Patek Philippe Nautilus Tiffany & Co, αποτελεί το όνειρο πολλών συλλεκτών. Ενδεικτικά, ένα μοντέλο του πουλήθηκε στο ποσό των 6,5 εκατ. δολαρίων πέρσι σε μία δημοπρασία ρολογιών.

    Φυσικά ο Αρνό και ο κολοσσός LVMH κατέχουν το brand της Tiffany και το ρολόι που έχει επιλέξει να κοσμεί τον καρπό του είναι ειδική παραγγελία. Σε αντίθεση με το ανοξείδωτο ατσάλι από το οποίο είναι κατασκευασμένο το συγκεκριμένο ρολόι, το μοντέλο του Μπερνάρ Αρνό είναι από λευκόχρυσο. Παρά τις προσπάθειες πολλών εκτιμητών να υπολογίσουν μια πιθανή τιμή, οι περισσότεροι περιορίστηκαν στο να αναφέρουν ότι απλά πρόκειται ίσως για το πιο ακριβό ρολόι του κόσμου.

    Μπιλ  Γκέιτς

    Εκεί που ο Γουόρεν Μπάφετ έχασε την ταπεινότητά του, ο Μπιλ Γκέιτς επιμένει σε ένα ρολόι που δεν συναντάται συχνά στους billionaires της Silicon Valley.

    Ένα ταπεινό Casio είναι το ρολόι το οποίο κοσμούσε τον καρπό του Γκέιτς σε μία επίσκεψή του στο Χάρβαρντ, με τους μανιακούς συλλέκτες να αναρωτιούνται: Δεν είναι λάτρης των ρολογιών ο Μπιλ Γκέιτς ή απλά δεν θέλει να επιδεικνύει τα πιο ακριβά ρολόγια του;

    Ο Γκέιτς έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές με ρολόγια Casio τα οποία δεν ξεπερνάνε τα 50 με 100 δολάρια. Βέβαια, σε κάποιες εμφανίσεις του έχει φωτογραφηθεί και με  Tag Heuer.

    Σύμφωνα με το Watch Ranker, ο Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου ενθάρρυνε το κοινό του να μαντέψει την τιμή του ρολογιού του. Κάποιος συμμετέχων έκανε την εικασία ότι αξίζει 600 δολάρια. Αν και έκανε λάθος, καθώς το ρολόι άξιζε 1.400 δολάρια, ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να το έβγαλε από τον καρπό του και να του το χάρισε, δείχνοντας ότι δεν έχει κάποιο συναισθηματικό δέσιμο με τα ρολόγια.

    Τζεφ Μπέζος

    Τα ρολόγια δεν περιλαμβάνονται στο χαρακτηριστικό στυλ του ιδρυτή της Amazon. Τα σουπερ γιοτ αντίθετα είναι ξεκάθαρα η αδυναμία του. Γι’ αυτό το λόγο και ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος στις περισσότερες εμφανίσεις του φοράει στον καρπό του το Ulysses Nardin Dual Time. Είναι το αγαπημένο του αξεσουάρ εδώ δεκαετίες. Αριστοκρατικό, αξιόπιστο αλλά σε καμία περίπτωση ένα ρολόι τρόπαιο, από αυτά που κυνηγούν οι συλλέκτες. Σύμφωνα με το Business Insider το μοντέλο έχει καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και η αξία του υπολογίζεται στα 12.900 δολάρια.

    Μία ακόμα αγαπημένη του επιλογή είναι τα OMEGA και ειδικότερα το μοντέλο Speedmaster Professional Moonwatch σε προσαρμοσμένο λουράκι Velcro, το οποίο έχει φορέσει σε κάποιες εμφανίσεις του.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolex: Το ρολόι του «τρελού επιστήμονα» αποσύρεται και οι μανιώδεις συλλέκτες εκτοξεύουν τη τιμή του



    ΣΧΟΛΙΑ