• Business

    Ξεκινά η δήλωση των αναστολών στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τον Μάρτιο

    Εργασίας

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Οικονομικών


    Την Πέμπτη 4 Μαρτίου θα τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία υποβολής των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Μάρτιο στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

    Συγκεκριμένα το σύστημα θα ανοίξει την Πέμπτη και η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 16:00 το απόγευμα.

    Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που αφορούν όλο τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού. Στο ίδιο χρονικό διάστημα δηλώνονται νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούν τις 1/3, 2/3, 3/3 και 4/3/2021.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τις 8 Μαρτίου και ώρα 16:01 και μετά, οι επιχειρήσεις εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μην έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα από 1/3 ως και την 8/3/2021 και ώρα 16:00.

    Υπενθυμίζεται ότι παραμένει ενεργή η προαναγγελία των αναστολών συμβάσεων εργασίας γι’ αυτό και δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις δε περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

    Διαβάστε επίσης:

    Επανυπολογισμός συντάξεων: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και ποιοι θα λάβουν αναδρομικά



    ΣΧΟΛΙΑ