• Business

    Απεργούν στις 6 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    • NewsRoom


    Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 6 Φεβρουαρίου προκήρυξε ο Σύλλογος των εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων, οι προσλήψεις προσωπικού, οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και η αποκατάσταση του εργασιακού καθεστώτος στα προ των μνημονιακών ρυθμίσεων επίπεδα.

    Αναλυτικά ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

    Ο Σύλλογος των Εργαζομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επί σειρά ετών διαπιστώνει και θέτει υπόψη των αρμοδίων τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και στην επιτέλεση του έργου της Επιτροπής∙ προβλήματα που συμβάλλουν στην αύξηση του υψηλού κινδύνου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αποδυναμώνουν, και υπονομεύουν το έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την απαξιώνουν ως θεσμό και κλονίζουν την υπόστασή της.

    H επί σειρά ετών υποστελέχωση έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε πλέον διακυβεύεται η ασφάλεια των επενδυτών και η εν γένει εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, που αποτελεί απαραίτητο συντελεστή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το διαρκώς μειούμενο προσωπικό, παρά τις σημαντικότατες μειώσεις αποδοχών που έχει υποστεί, δίνει καθημερινό αγώνα προκειμένου να ανταπεξέλθει στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης: Ολοκληρωμένο, μακρόπνοο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό



    ΣΧΟΛΙΑ