• Business

    ΑΝΤ1 (Μουντιάλ): Σύσκεψη για το αν θα περάσουν όλοι οι αγώνες στο ελεύθερο κανάλι-Αύριο οι ανακοινώσεις

    Γιώργος Λεβέντης, Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών ΑΝΤ1, Μακεδονία TV και Antenna Studios

    Γιώργος Λεβέντης, Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών ΑΝΤ1, Μακεδονία TV και Antenna Studios


    Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιείται απόψε στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με πηγές, για τα προβλήματα που παρουσιάζει η πλατφόρμα ΑΝΤ1+ κατά την μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ.

    Τα προβλήματα στη μετάδοση που προέκυψαν χθες στο παιχνίδι Αγγλία-Ιράν συνεχίστηκαν και σήμερα  στο Αργεντινή-Σαουδική Αραβία με αποτέλεσμα να περάσει ένα παιχνίδι χθες το Ολλανδία- Σενεγάλη και 2 παιχνίδια (Δανία-Τυνησία, Μεξικό-Πολωνία) σήμερα στο ελεύθερο κανάλι ΑΝΤ1.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι τεχνικοί κατέβαλαν προσπάθειες να λύσουν τα προβλήματα, και στην αποψινή σύσκεψη, θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και οι τεχνικές δυνατότητες αλλά και όλες οι εναλλακτικές και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις αύριο το πρωί.  Η εναλλακτική που εξετάζεται είναι να περάσουν τα περισσότερα, ή και όλα τα παιχνίδια στο ελεύθερο κανάλι.

     Σημειώνεται ότι ο  ΑΝΤ1 είχε προγραμματίσει να μεταδώσει 32 από τους  64 αγώνες σε ελεύθερα κανάλια θα μοιραστούν στα 3 κανάλια του ομίλου (ΑΝΤ1, Μακεδονία) και 32 στην παλτφόρμα ΑΝΤ1+ ενώ η διεξαγωγή παγκόσμιου πρωταθλήματος γίνεται για πρώτη φορά από την ιδιωτική τηλεόραση.

    Την κάλυψη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη, διεκδίκησαν στην ελληνική αγορά οι Nova, EPT, ANT1 και Mega και ο ANT1+ εξασφάλισε  τα δικαιώματα έναντι 12 εκατ. ευρώ. Στόχος του συνδρομητικού καναλιού είναι να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί από την πίτα της συνδρομητικό κανάλι που προωθεί ελληνικό περιεχόμενο.

    Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 είναι η 22η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, του διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και στο οποίο συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες των μελών της FIFA. Έχει ξεκινήσει στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022, εξαιτίας της έντονης ζέστης που επικρατεί στη χώρα κατά τους θερινούς μήνες.

     Είναι το πρώτο κύπελλο που δεν πραγματοποιείται Μάιο, Ιούνιο ή Ιούλιο και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα των 28 ημερών. Επίσης,  είναι το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο που πραγματοποιείται στον αραβικό κόσμο και το πρώτο κύπελλο που  σε μουσουλμανική χώρα. Είναι το δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο που  λαμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στην Ασία μετά την διοργάνωση του 2002 στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

    Επιπλέον,  είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν 32 ομάδες καθώς στην επόμενη διοργάνωση το 2026 που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά οι συμμετέχουσες ομάδες θα αυξηθούν στις 48. Οι τελευταίοι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου είναι η Γαλλία.



    ΣΧΟΛΙΑ