• Media

    Δυο απολογίες για το Mundial, μια από ΑΝΤ1+ και μια από ΕΡΤ


    Στην πρώτη της ζωντανή μετάδοση η πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ σταμάτησε να μεταδίδει πρόγραμμα καθώς χάθηκε το σήμα στο 9ο λεπτό του αγώνα Αγγλία- Ιράν! Μέσα σε διάστημα αρκετών λεπτών στη συνέχεια οι συνδρομητές μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον του www.antenna.gr για να συνεχίσουν -δωρεάν- την παρακολούθηση της αναμέτρησης για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

    Ο ΑΝΤ1+ ζητά συγγνώμη

     «Στο πλαίσιο του FIFA World Cup 2022™, κατά τη διάρκεια της προβολής του αγώνα Αγγλία-Ιράν, η συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+ αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα» αναφέρει ο ΑΝΤ1 και προσθέτει ότι «με σχετική ανακοίνωσή του (push notifications & social media) το ΑΝΤ1+ενημέρωσε τους χρήστες ότι ο αγώνας θα μεταδιδόταν στο antenna.gr.

    Η ομάδα του ΑΝΤ1+ ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους συνδρομητές της και εργάζεται πυρετωδώς για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος.

    Για να μην χάσουν λεπτό οι συνδρομητές από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, ο ΑΝΤ1 TV αποφάσισε να αλλάξει τη ροή του προγράμματός του και να μεταδώσει ζωντανά τον αγώνα Σενεγάλη – Ολλανδία (18:00) μέσα από την συχνότητά του, αλλά και μέσα από το antenna.gr.

    ΕΡΤ: Δεν φταίμε εμείς που δεν πήραμε το Mundial

    Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Mundial τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, «στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

    Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα».

    Διαβάστε επίσης

    Κράσαρε ο ΑΝΤ1+ στην πρώτη του στο Μουντιάλ



    ΣΧΟΛΙΑ