• Business

    Άγγελος Αδμίτης: Ένας Έλληνας στο τιμόνι ενός σημαντικότατου οργανισμού στον τομέα των μεταφορών


    Ο Άγγελος Αδμίτης εξελέγη πρόσφατα στην θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, ERTICO-ΙΤS Europe.

    Η διάκριση θεωρείται μείζονος σημασίας καθώς ο εν λόγω οργανισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σε θέματα μεταφορών.

    Ο ERTICO απαριθμεί 121 μέλη από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με συμμετοχή ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και δήμων, αλλά και ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και μεγάλων εταιρειών στους τομείς των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών.

    Ο κ. Αμδίτης είναι διευθυντής της ερευνητικής ομάδας I-SENSE του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. και της εκτελεστικής επιτροπής του ERTICO-ITS Europe.

    Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο ερευνητής ανέφερε: «Αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για το ινστιτούτο και για την ερευνητική δουλειά που γίνεται στο ΕΜΠ και στην Ελλάδα».

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αδμίτης δήλωσε: «Στη χώρα μας γίνεται πρωτοπόρα δουλειά και από ερευνητικά ιδρύματα και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών. Χαρτογράφηση, διαχείριση δεδομένων, ηλεκτρονικό εισιτήριο, εφοδιαστική αλυσίδα είναι μόνον ορισμένοι από τους τομείς που παράγεται έργο από εταιρείες στην Ελλάδα».

    «Ευφυείς μεταφορές»

    «Οι μεταφορές αποτελούν βασικό στοιχείο της ζωής μας σήμερα. Οι ευφυείς μεταφορές αναζητούν “έξυπνους” τρόπους, κυρίως με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για να πετύχουμε τέσσερις στόχους: Πρώτον, να γίνουν οι μεταφορές και οι μετακινήσεις πιο ασφαλείς, να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Δεύτερον, να μετατραπούν σε πιο αποδοτικές, άρα και πιο φθηνές. Τρίτον, να εξελιχθούν σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον, λιγότερο ρυπογόνες, ας μην ξεχνούμε πως οι μεταφορές προκαλούν μεγάλο μέρος των ρύπων. Τέταρτον, να είναι πιο φιλικές προς τον άνθρωπο, προς τον χρήστη, εξυπηρετώντας και όσους έχουν προβλήματα υγείας ή ειδικές ανάγκες», εξηγεί ο κ. Αμδίτης.

    Και συνεχίζει:

    «Ο τομέας των μεταφορών μπορεί να συμβάλει πολύπλευρα στην ανάπτυξη της χώρας. Το γεγονός πως ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα κάνουν πρωτοπόρα δουλειά, πως αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προχωρούν σε τεχνολογική καινοτομία και σε δημιουργία λογισμικού δείχνει δυνατότητες που σήμερα δεν εκφράζονται ολοκληρωμένα στην πράξη. Αντιστοίχως, η ανάδειξη των μεταφορών, του εφοδιασμού, των logistics τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ανοίγει δρόμους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λαμπρίδης (Γ.Γ.Λιμένων): Τα 10 λιμάνια που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκειται να πωληθούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτήρια για το νέο μνημόνιο: Καταιγίδα αξιολογήσεων-Τι προβλέπεται για συντάξεις και φόρους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η παρέα των Λαλιώτη-Σηφουνάκη στο Cape Sounio και το θορυβώδες πάρτι του Νανόπουλου στο Π. Ψυχικό



    ΣΧΟΛΙΑ