• Business

    Αγγελική Φράγκου: Σε υψηλά έτους τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα της Navios

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Σε υψηλά έτους κινήθηκαν αυτήν την εβδομάδα τα προνομιούχα μη εξασφαλισμένα ομόλογα της Navios Maritime Holdings, ανατρέποντας τις μεγάλες απώλειες που κατέγραφαν στις αρχές του 2016, μία εξέλιξη που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της ρευστότητας της ναυτιλιακής εταιρείας της Αγγελικής Φράγκου, που στις αρχές του έτους αποτελούσε πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές.

    Τα εν λόγω ομόλογα, που τον Φεβρουάριο είχαν κατρακυλήσει ακόμα και στα 18 σεντς του δολαρίου, έφτασαν την Πέμπτη να διαπραγματεύονται ως και στα 46 σεντς του δολαρίου, επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από τον περασμένο Δεκέμβριο – βέβαια, και πάλι είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα 79 σεντς του δολαρίου που είχαν αγγίξει τον Οκτώβριο του 2015.

    Οι βασικές αιτίες πίσω από τη δραματική πτώση της αξίας των ομολόγων της Navios Maritime ήταν, σύμφωνα με αναλυτές, τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας και η αβεβαιότητα στην αγορά μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου. Όμως τώρα φαίνεται πως οι επενδυτές βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την κατάσταση και θεωρούν πως το ενδεχόμενο χρεοκοπίας απομακρύνεται.

    Όπως μάλιστα παρατηρεί ο αναλυτής της Deutsche Bank, Amit Mehrotra, η συμφωνία της Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη με την νοτιοκορεατική HMM για μείωση των ναύλων (που ήταν αισθητά καλύτερη από αυτήν που περίμενε η αγορά) μπορεί να επιδράσει θετικά και στην Navios, που επίσης βρίσκεται σε αντίστοιχες συζητήσεις με την HMM.

    «Μέχρι σήμερα για φέτος ένα από τα λίγα μέρη όπου ο κόσμος έχει βγάλει λεφτά είναι το μη εξασφαλισμένο χρέος της Navios Maritime Holdings», σημείωσε με νόημα.

    Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan, εκτιμά πως η Navios έχει αρκετή ρευστότητα για να βγάλει το 2016, αν και αργότερα μπορεί να χρειαστεί μία αναδιάρθρωση χρέους. Όπως σημειώνει, οι πρόσφατες κινήσεις στην αγορά και η εξισορρόπηση στη βιομηχανία του dry bulk πιθανόν να αποδειχθούν πολύ ελκυστικές για έναν επενδυτή σε ομόλογα.

    «Αν έχεις κάτι το οποίο θα έχει κάποια αξία ό,τι κι αν συμβεί, μπορεί να κοιτάξεις λίγο παραέξω, συν ότι σε αυτήν την περίπτωση πληρώνεσαι αρκετά μεγάλο επιτόκιο», επισημαίνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/mistiko-oplo-tis-victorias-secret-sti-machi-tin-nike-apokalifthike/63100

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/raikou-athanasiou-dio-isangelispou-polemoun-tin-diafthora/63145

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ