• Business

    Αγγελική Φράγκου: Η Moody’s υποβάθμισε τη Navios Partners

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Μία ακόμα εταιρεία του ομίλου Navios της Αγγελικής Φράγκου υποβάθμισε ο οίκος Moody’s, λόγω της μειούμενης ρευστότητας και της έκθεσής της σε προβληματικές εταιρείες φορτηγών πλοίων.

    Η αναλύτρια Marie Fischer-Sabatie του οίκου Moody’s ανακοίνωσε την υποβάθμιση της Navios Maritime Partners από “Β2” σε “Β3”, με το outlook να χαρακτηρίζεται «αρνητικό», μόλις μία εβδομάδα μετά την υποβάθμιση του outlook της Navios Maritime Acquisition σε «αρνητικό» επίσης από τον οίκο Moody’s.

    «Η υποβάθμισή μας αντανακλά την αποδυνάμωση του προφίλ ρευστότητας της Navios Partners, καθώς η εταιρεία έπρεπε να κάνει συγκεκριμένες προπληρωμές χρέους πρόσφατα, καθώς και τον αυξανόμενο κίνδυνο μετάδοσης που αντιμετωπίζει η Navios Partners από προκλήσεις που επηρεάζουν τη Navios Holdings, τη μητρική της εταιρεία», αναφέρει η Sabatie.

    H Navios Partners πραγματοποίησε πρόσφατα ορισμένες προπληρωμές χρέους προκειμένου να συμμορφωθεί με τον όρο loan-to-value μίας δανειακής συμφωνίας, του οποίου το όριο έχει τεθεί στο 80%. Όμως η πτώση της αξίας των πλοίων στον κλάδο της μεταφοράς ξηρού φορτίου έχει ωθήσει το λόγο loan-to-value πάνω από αυτό το όριο. Η Navios Partners πραγματοποίησε μία πληρωμή 22,3 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά και αποπλήρωσε χρέος προς τράπεζες ύψους 25,3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να απελευθερώσει εγγυήσεις. Αυτές οι πληρωμές ανάγκασαν τη Navios Partners να αποσύρει προσωρινά 18,7 εκατ. ευρώ από την πιστωτική γραμμή ύψους 53,5 εκατ. ευρώ που της παρέχει η Navios Holdings.

    Η Navios Partners θα πρέπει επίσης να πληρώσει 51,7 εκατομμύρια ευρώ για την ωρίμανση μιας πιστωτικής διευκόλυνσης στα μέσα του 2017, η οποία ενδεχομένως να μην καλύπτεται από τα σημερινά της αποθέματα σε ρευστότητα. Η πιστωτική γραμμή της Navios Holdings ωριμάζει στις αρχές του Ιανουαρίου του 2017.

    Ο οίκος Moody’s εκφράζει επίσης ανησυχίες για τα προβλήματα της Hyundai Merchant Marine, που εκπροσωπεί το 29% περίπου των εσόδων από συμβόλαια της Navios Partners για φέτος, και της Hanjin Shipping (11% των εσόδων της Navios Partners), που έχουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες ναύλωσης με την Navios Partners. Αμφότερες οι εταιρείες έχουν δείξει ότι θα ζητήσουν αναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών αυτών.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Συνεργασία franchise Jumbo-Ν.Βερόπουλου και επέκταση στη Σερβία

     



    ΣΧΟΛΙΑ