• Business

    Αγγελική Χονδροματίδου: Ποιός εποπτεύει ποιόν…στον ΕΟΤ;


    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται, για άλλη μια φορά, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού! Εάν είχε τη δυνατότητα ο ΕΟΤ να φωνάξει για όσα του έχουν συμβεί, γραφτεί και ακουστεί τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σίγουρα θα ούρλιαζε! Όπως είναι γνωστό, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι εποπτεύον όργανο του καθ΄ύλην αρμοδίου υπουργού Τουρισμού. Τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα και τον έλεγχο της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κας Ελενας Κουντουρά.

    Η κα. Κουντουρά, ούσα πολιτικός, διαθέτει και πολιτικό γραφείο. Διευθύντρια του οποίου είναι η κα. Αγγελική Χονδροματίδου.

    Τι σύμπτωση! Η κα. Αγγελική Χονδροματίδου είναι και αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, με έντονη δραστηριότητα μέσα στον Οργανισμό.

    Αποτέλεσμα, η κα. Ελενα Κουντουρά εποπτεύει τον ΕΟΤ και κατά συνέπεια την κα. Αγγελική Χονδροματίδου και αυτή με τη σειρά της εποπτεύει τον…εαυτό της.

    Η υπόθεση αρχίζει με τον διορισμό των μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη, και βέβαια της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κας Ελενας Κουντουρά, η οποία και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Απριλίου 2015.

    Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ διορίστηκε λοιπόν η κα. Χονδροματίδου με την ιδιότητα της “εμπειρογνώμονος σε θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας”.

    aggelikn xondromatidou

    Εξι μήνες όμως μετά τον διορισμό της στον ΕΟΤ και τέσσερις μέρες μετά τις τελευταίες εκλογές (24 Σεπτεμβρίου 2015) η κα Ελενα Κουντουρά την τοποθετεί και στη θέση της διευθύντριας στο πολιτικό γραφείο της, όπου διορίζεται ως μετακλητή υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), αλλά με αποδοχές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.). Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 13 Νοεμβρίου 2015.

    Για τον διορισμό της όμως στο γραφείο της υπουργού, αλλά και για την καταβολή της μισθοδοσίας της, η κα. Χονδροματίδου υποβάλλει δύο υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/1986.

    Αλλά το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών είναι αντιφατικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις κυρώσεις που μπορεί να επιφέρει μια ψευδής δήλωση.

    Απευθυνόμενη λοιπόν στη Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στις 30/10/2015, η νέα διευθύντρια του υπουργικού γραφείου δηλώνει ανάμεσα σε άλλα ότι “δεν συντρέχει στο πρόσωπό μου κώλυμα διορισμού από εκείνα που προβλέπει ο νόμος ως κώλυμα για τον διορισμό δημοσίου πολιτικού διοικητικού υπαλλήλου”, καθώς και ότι “δεν είμαι συνταξιούχος ή ασφαλισμένη σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα”.

    Απευθυνόμενη όμως στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου στις 23/11/2015 δηλώνει “είμαι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και θα συνεχίσω να καταβάλλω τις εισφορές”.

    Την αντίφαση αυτή επισημαίνουν και οι ίδιες οι δύο Διευθύνσεις του υπουργείου, οι οποίες σπεύδουν τον περασμένο Φεβρουάριο να ενημερώσουν την αναπλ. υπουργό Ελενα Κουντουρά, κοινοποιώντας το σημείωμά τους και στον υπουργό Γ. Σταθάκη και τον αναπλ. γ.γ. του υπουργείου, Γ. Ζαχαράτο.

    Το βιογραφικό που είχε αναρτημένο η Αγγελική Χονδροματίδου στο προσωπικό μπλογκ της την εμφάνιζε ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας Cellworks και μέτοχο της εταιρείας Ell Goods, εταιρειών δηλαδή επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

    Και τα στοιχεία αυτά ήταν αναρτημένα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2016, δηλαδή μετά τον διορισμό της στο γραφείο της υπουργού και βέβαια μετά τον διορισμό της στον ΕΟΤ, του οποίου το αντικείμενο ως γνωστόν δεν είναι άλλο από το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

    Η ίδια με δημόσιες δηλώσεις της τον προηγούμενο μήνα ισχυρίστηκε ότι από τις εταιρείες στις οποίες συμμετείχε έχει αποχωρήσει.

    Σημειώνεται ακόμα ότι η κα. Χονδροματίδου είναι γενική γραμματέας στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΝΑΣΑ και μέλος στην επίσης Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία “Αθλητισμός χωρίς αναβολικά”.

    Συμπτωματικά και η κ. Κουντουρά συμμετείχε στην ΑΝΑΣΑ, όπως και στην εταιρεία “Αθλητισμός χωρίς αναβολικά”, όπου ήταν αντιπρόεδρος.

    Αλλά και στη ΜΚΟ Europa Donna Hellas πρόεδρος είναι η Ελενα Κουντουρά, ενώ ως μέλος του Δ.Σ. είναι η Αγγελική Χονδροματίδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/p-kammenos-egklimatiki-ke-antisintagmatiki-i-afxisi-tou-fpa-sta-nisia/47978

     



    ΣΧΟΛΙΑ