• Business

    Αγγ. Φράγκου: Τι απαντά στους επικριτές της για το μοντέλο διοίκησης του ομίλου της

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Navios Maritime Partners, αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας Αγγελική Φράγκου, να απαντήσει σε όσους την αμφισβητούν για τον τρόπο διοίκησης των εταιριών του ομίλου της.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Navios Partners, εμφάνισε κέρδη 209.000 δολάρια στους πρώτους τρεις μήνες του 2016, έναντι κερδών 10,9 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών σχετικά με τα κέρδη ανά μετοχή. Η κα Φράγκου επισήμανε ότι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 28,1 εκατ. δολάρια.

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc
    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc

    Επίσης, η πλοικτήτρια άδραξε την ευκαιρία για να εξηγήσει μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο όμιλος στις θυγατρικές του, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η ακύρωσης της αμφιλεγόμενης δανειακής συμφωνία της Navios Maritime Holdings με τη θυγατρική της Navios Maritime Acquisition για την χρηματοδότηση της πρώτης με 50 εκατ. δολάρια από τη θυγατρική της, γέμισε αρκετά πρωτοσέλιδα.

    Σύμφωνα με την Αγγελική Φράγκου, η Navios Partners είναι σε θέση να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις αγορές, γεγονός που οφείλεται σε ένα βαθμό στη σημαντική ετήσια εξοικονόμηση πόρων που πετυχαίνει μέσω της διεταιρικής συμφωνίας της με τη Navios Maritime Holdings. Με βάση τη συνεργασία αυτή, η Navios Holdings επωφελείται από τη λειτουργική αποδοτικότητα που δημιουργούν οι οικονομίες κλίμακος και παρέχει στη Navios Partners τεχνικές και εμπορικές υπηρεσίες διαχείρισης μ’ ένα πάγιο τέλος και με διοικητικές υπηρεσίες στο ανάλογο κόστος. Η Navios Holdings δεν χρεώνει προμήθειες συναλλαγών, τέλη για την αρχική διάθεση δανείων, προμήθειες για αγορές και πωλήσεις ή οποιαδήποτε άλλη αμοιβή για εργασίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην εταιρία.

    navios mars

    Παράλληλα, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών, προβλέπει τη δίκαιη κατανομή των πόρων που εξοικονομούνται με όρους και προϋποθέσεις ευνοϊκές όσο αυτές της αγοράς, παρέχοντας έτσι μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη Navios Partners.

    Στο μεταξύ, με την προηγούμενη κατάργηση του μερίσματος, η Navios Partners διαθέτει λειτουργικό πλεόνασμα 18 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο. Παράλληλα, η εταιρία διέθεσε 28,4 εκατ. δολάρια για την αποπληρωμή δανείου σε εμπορική τράπεζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/restis-angelikousis-poloun-plia-gia-scrap/44878

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/afto-einai-schedio-tis-eurobank-gia-tin-ethelousia-perilamvanete-ke-sabbatical/44905



    ΣΧΟΛΙΑ