• Business

    Αγγ. Φράγκου: Τα κέρδη της Navios Acquisition ξεπέρασαν τις προσδοκίες

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Η Navios Maritime Acquisition Corporation ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς στο πρώτο τρίμηνο καθώς η διοικητική συμφωνία που έχει θεσπίσει με τη μητρική της εταιρεία συνέβαλε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της.

    Η πλοιοκτήτρια εταιρεία φορτηγών πλοίων συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 23,8 εκ. δολάρια στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2016, ή αλλιώς 0,15 δολάρια κέρδος ανά μετοχή, έναντι εσόδων 20 εκ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά ένα σεντ.

    Ενώ η Navios Holdings επέκτεινε την τεχνική και εμπορική διοικητική συμφωνία με τη θυγατρική της Navios Maritime Acquisition μέχρι το Μάιο του 2018, η κ. Φράγκου συνέκρινε αυτή την πολιτική της εταιρείας της με τις παρόμοιες τακτικές των ανταγωνιστών.

    Δήλωσε ότι “Η Navios Holdings δεν χρεώνει, εν αντιθέσει με άλλους ανταγωνιστές, κανένα τέλος μεταβίβασης, τέλος προέλευσης δανείου, τέλος αγοράς ή πώλησης ή κάποιο άλλο τέλος για τη δημιουργία υπεραξίας”.

    “Πιστεύουμε ότι η σημαντική μείωση του κόστους, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 εκ. δολάρια το 2015 και το 2014 σε σύγκριση με άλλους εισηγμένους ανταγωνιστές, επιπλέον καταδεικνύει τα ουσιώδη οφέλη της κυρίαρχης σχέσης μεταξύ της Navios Holdings και της Navios Acquisition και των αξιών που παρέχουμε σε όλους τους μετόχους μας”.

    Τα ναύλα για τα επόμενα δύο χρόνια έχουν καθοριστεί στα 6.350 δολάρια την ημέρα για τα MR2 φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, στα 7.150 δολάρια την ημέρα για τα LR1 tankers και στα 9.500 δολάρια την ημέρα για τα VLCC.

    Τα σχόλια της κ. Φράγκου έρχονται σε μια στιγμή που στην εταιρεία της ασκούνται έντονες πιέσεις από τους μετόχους για αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, μετά και από την ακύρωση ενός αμφιλεγόμενου ενδοεταιρικού δανείου.

    Ο Amit Mehrotra, της Deutsche Bank, δήλωσε ότι οι ισχυρές επιδόσεις της Navios Acquisition αναμένεται να συνεχιστούν στους επόμενους μήνες του έτους.

    Η πλοιοκτήτρια εταιρεία φορτηγών πλοίων αύξησε την κερδοφορία της κατά 2,3% στα 80,4 εκ. δολάρια χάρη στην ελαφρώς αυξημένη τιμή των ναύλων στα 22.722 δολάρια έναντι 22.521 δολαρίων που ήταν πριν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ev-marinakis-dini-125-ekat-dolaria-gia-na-stirixi-ti-cpp/46718

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/f-karamanli-poulise-plio-gia-scrap-pia-ine-i-stratigiki-tis-hellenic-carriers/46654

     



    ΣΧΟΛΙΑ