• Business

    Αποδεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του Ανδρέα Βγενόπουλου

    • NewsRoom


    Αποδεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που είχαν δεσμευθεί για υπό διερεύνηση φοροδιαφυγή και δήθεν βεβαιωμένους φόρους σε βάρος του.

    Ο ίδιος με ανακοίνωσή του είχε προβλέψει την περαίωση της υπόθεση μόλις προσκόμιζε τα σχετικά στοιχεία και είχε επισημάνει ότι η εν λόγω διαδικασία είχε κινηθεί επειδή οι πιστώσεις στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματά του.

    Η διαφορά όμως, εξηγούσε, είναι ότι με τη λέξη “πιστώσεις” υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

    “Ανθρακες ο θησαυρός”, ανέφερε χαρακτηριστικά και  παράλληλα εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταται.

    Όσο για τους φόρους που του είχαν βεβαιωθεί, αφορούσαν την Marfin Egnatia Bank η οποία επειδή είχε μεγαλύτερες απαιτήσεις από το Δημόσιο είχε δρομολογήσει δικαστικώς τη διαδικασία του συμψηφισμού. Οι φορολογικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να δεσμεύσουν ακόμα και λογαριασμούς απλών μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, όπως ήταν ο κ. Βγενόπουλος εκείνη την περίοδο και μάλιστα επιλεκτικά.

    Ο συμψηφισμός τελικά έγινε μέσω δικαστικής απόφασης και ακολούθησε η αποδέσμευση των λογαριασμών του κ. Βγενόπουλου.

    Διαβάστε ακόμη: Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απαντά στις δηλώσεις περί φοροδιαφυγής 

    Δείτε επίσης: Λάβρος ο Βγενόπουλος: Ανασύρουν δικογραφίες από το αρχείο για τη δημόσια κατασυκοφάντησή μου

    Διαβάστε επίσης:  Δικαίωση για Βγενόπουλο: Κατέρρευσε η ποινική διαδικασία σε βάρος του για τη Λαϊκή -Ανακαλούνται όλα τα εντάλματα

    Μη χάσετε!

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ