• Business

    Ανδρέας Μεταξάς (Metaxas Hospitality Group): Μεγιστοποιούμε το θετικό αποτύπωμά μας στην οικονομία και στην κοινωνία

    Ανδρέας Μεταξάς


    Με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα ο όμιλος Metaxa Hospitality Group δεμένος με την παράδοση του τόπου, σεβασμό στη φύση και ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, καταφέρνει να αναπτύσσεται και να κερδίζει ολοένα και περισσότερους επαναλαμβανόμενους πελάτες από όλο τον κόσμο.

    Ο όμιλος, με τα τρία 5άστερα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Σαντορίνη, ετοιμάζει να σχέδια ανάπτυξης και την ίδια στιγμή, δίνει έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια στη λειτουργία των υπαρχόντων ξενοδοχείων του, με έμφαση στη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος,  και με σεβασμό, στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η βιωσιμότητα, είναι κουλτούρα και τρόπος λειτουργίας για τον όμιλο και τρόπος ζωής για τον Ανδρέα Μεταξά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου MHG που επιχειρεί ηθικά και με πρωτοπορία.

    Αυτό ήταν εξάλλου το όραμα του ιδρυτή του ομίλου  Νικόλαου Μεταξά από το 1968, που είχε θέσει σε κομβική θέση από την αρχή και για όλα αυτά τα χρόνια την κοινωνική προσφορά και τη βιώσιμη διακυβέρνηση.

    Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξής του, ο Όμιλος επεκτείνει
    τις δραστηριότητές του στη διαχείριση ξενοδοχείων και παράλληλα
    επικεντρώνεται σε επενδύσεις στη Σαντορίνη, ενώ προχωρά και την
    επένδυση στο Καβούσι της Ιεράπετρας στην Κρήτη, που έχει εγκριθεί από
    τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

    Ταυτόχρονα, δίνει έμφαση στην εταιρική διακυβέρνηση και τη βιωσιμότητα, αποτυπώνοντας συστηματικά πια όσα πάντα αποτελούσαν βασικές αξίες του ομίλου:  ο σεβασμός, στον άνθρωπο, τη φύση, την τοπική κοινωνία, την παράδοση και το περιβάλλον.

    Ο αργαλειός στο πατρικό σπίτι του Ανδρέα Μεταξά

    Σήμερα, που η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η κυκλική οικονομία, η προστασία των υδάτων, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση και η πρόληψη της κλιματικής αλλαγής αποτελούν πια στόχους, που όλες οι εταιρείες πρέπει να αποδεικνύουν εμπράκτως ότι υιοθετούν, ο όμιλο MHG πρέπει απλά να αποτυπώσει σε νούμερα όσα ήδη έχει πετύχει και να συνεχίσει τις καλές επιδόσεις.

    Στην Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2019 και το 2020, του Metaxa Hospitality Group,  που παρουσιάστηκαν επίσημα πριν λίγες ημέρες, καταγράφονται οι σχετικές δράσεις των τριών 5* ξενοδοχείων του, του Creta Maris Beach Resort, του TUI Magic Life Candia Maris στην Κρήτη και του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη, για τα δύο τελευταία έτη.

    Κλιματική αλλαγή & ενεργειακή αποδοτικότητα

    Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ήδη τον τομέα της φιλοξενίας. Οι ακραίες
    καιρικές συνθήκες αυξάνουν το κόστος των επιχειρήσεων και μειώνουν
    τον αριθμό των επισκεπτών που επισκέπτονται ορισμένους προορισμούς,
    ενώ τοπικές και εθνικές περιβαλλοντικές πολιτικές και κυρώσεις
    εισάγονται σε πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο.
    Ο ξενοδοχειακός τομέας αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των παγκόσμιων
    εκπομπών άνθρακα και αυτό πρόκειται να αυξηθεί.

    Η φιλοξενία έχει την ευθύνη να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της στον πλανήτη μας και να διαχειριστεί σωστά την ικανότητά της να επηρεάζει τον τρόπο ζωής προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Εκπομπές GHG
    Στο Metaxa Hospitality Group εφαρμόζει συστήματα παρακολούθησης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ώστε να μειώνει σταθερά αυτές τις εκπομπές.

    Εξοικονόμηση ενέργειας

    Προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, εφαρμόζει τις ακόλουθες
    δράσεις:
    • Εγκατάσταση συστήματος ανάκτησης ενέργειας από κλιματισμό και αερισμό
    εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων με στόχο τη θέρμανση ή ψύξη του νερού χρήσης.
    • Αντικατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας από υγρό προπάνιο (αέριο) σε όλες τις κουζίνες και τις κύριες εγκαταστάσεις πλυντηρίων.
    • Σταδιακή αντικατάσταση βαθμιαίων λαμπτήρων πυρακτώσεως και οικονομίας με λαμπτήρες LED.
    • Εγκατάσταση ενός σύγχρονου Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας Κτιρίου (BEMS), το οποίο ελέγχει τις πιο σημαντικές παραμέτρους λειτουργίας προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες και να έχει καλύτερο έλεγχο στην κατανάλωση ενέργειας.
    • Προσαρμογή κλιματιστικών (FCU) σε θερμοκρασία που εξασφαλίζει μέγιστη
    άνεση και βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας.

    Παραγωγή πράσινης ενέργειας

    Από το 2021 στο ξενοδοχείο Creta Maris έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί Φωτοβολταϊκό Σύστημα Παραγωγής ενέργειας, το οποίο αναμένεται να αποδίδει 15.000 KWh το μήνα. Από το τέλος του 2021, ο Όμιλος ολοκληρώνει μια σημαντική επένδυση σε φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βόρεια Ελλάδα, από το οποίο θα παράγονται 2 Megawatts, ενώ θα εγκαταστήσει και φωτοβολταϊκό
    σε υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris. Η ενέργεια που θα παράγεται θα είναι ικανή να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών των ξενοδοχείων.

    Ανδρέας και Θεανώ Μεταξά

     

    Δημιουργίες με αποξηραμένα άνθη της Θεανώς Μεταξά

     

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, κ. Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε σχετικά:

    «Στο Metaxa Hospitality Group έχουμε δώσει μια υπόσχεση και την τηρούμε με συνέπεια, πιστεύοντας πως η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της φιλοξενίας του μέλλοντος. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ελαχιστοποιούμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας και μεγιστοποιούμε το θετικό αποτύπωμά μας στην οικονομία και στην κοινωνία. Με τις αρχές της επιχειρηματικής ηθικής, της πρωτοπορίας και της βιωσιμότητας να διαπερνούν οριζόντια το σύνολο της  στρατηγικής και της λειτουργίας του Ομίλου μας, δημιουργούμε νέες υπεραξίες για τον ελληνικό τουρισμό και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».  

    Metaxa Hospitality Group

    Tο Metaxa Hospitality Group, της οικογένειας του αείμνηστου Νικολάου Μεταξά, είναι σήμερα ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος Όμιλος ξενοδοχείων με περισσότερα από́ 45 διεθνή́ βραβεία και πιστοποιήσεις.

    Δραστηριοποιείται στην Κρήτη από το 1975, έτος κατά το οποίο το πρώτο ξενοδοχείο, Creta Maris, ξεκίνησε τη λειτουργία του. Σήμερα, ο Όμιλος αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη. Επιπλέον, ο Όμιλος επενδύει ενεργά στον τομέα των ακινήτων, καθώς και σε ειδικούς τομείς του τουρισμού, όπως κέντρα θαλασσοθεραπείας και συνεδριακά συγκροτήματα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής του, πάντοτε με έμφαση στη βιωσιμότητα, εντάσσονται επίσης τόσο η επένδυση στο Καβούσι της Ιεράπετρας στην Κρήτη, η οποία έχει εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή, όσο και η περαιτέρω επέκτασή του στη Σαντορίνη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ