• Business

    Ανδρέας Ανδρεάδης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ βιομηχανική χώρα-δεν χρειαζόμαστε αλλαγή μοντέλου


    Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ μια βιομηχανική χώρα, δεν πιστεύω ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας πρέπει να αλλάξει είπε λίγο πριν μιλώντας στο Delphi Forum ο Ανδρέας Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Sani Ikos.

    “Ακούω πολλές φωνές κατά τη γνώμη μου επικίνδυνες για μια πλήρη αλλαγή του δρόμου που η Ελλάδα έχει πάρει. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Έχουμε ένα τουρισμό που το 2020 έφερε 20 δισ. από 10 δισ. το 2010 και έσωσε τη χώρα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναπροσδιορίσουμε το μοντέλο μας. Τα υφιστάμενα δίκτυα και ο μαζικός τρόπος διάθεσης αλλάζει. Πρέπει να πάμε σε ένα διαφοροποιημένο προϊόν, βιώσιμο προσαρμοσμένο στην τεχνολογία που να επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και σε όλες τις εποχές”.

    Να μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα lifestyle προορισμό

    Όπως είπε ο κ. Ανδρέαδης η χώρα από τουριστικός προορισμός για λίγες ημέρες πρέπει να γίνει ένας   lifestyle προορισμός που Έλληνες και ξένοι θα θέλουν να μείνουν.

    “Να μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα lifestyle προορισμό, το μέρος  που θέλει ο κάθε Έλληνας και κάθε ξένος να ζει είτε είναι κάποιος που θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα, είτε είναι ένας tax refugee. Έχουμε ως χώρα κάνει μια πολύ καλή διαχείριση τον τελευταίο χρόνο από την κυβέρνηση που μας δίνει μια πολύ καλή βάση αλλά χρειάζεται να βάλουμε και την κατεύθυνση  για το που θέλουμε να πάμε τα επόμενα δέκα χρόνια”, σημείωσε.

    “Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλά, πρέπει να εξειδικευτούμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε καλά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ποτέ βιομηχανική χώρα αλλά μπορεί αν έχει μια εξαιρετική ποιότητας αγροτική παραγωγή και μεταποίηση. Να αφήσουμε τα μεγαλόπνοα σχέδια για αλλαγής πλήρους πορείας γιατί αυτά είναι πολύ επικίνδυνα. Να συμφωνήσουμε σε μαι δεκαετή πορεία της χώρας” κατέληξε ο κ. Ανδρέαδης.



    ΣΧΟΛΙΑ