• Business

    Ανατροπή! Γιατί ο Πήτερ Γεωργιόπουλος αποχώρησε από την ηγεσία της Genco. Έντονο παρασκήνιο

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ναυτιλιακή Genco Shipping & Trading, καθώς ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ναυτιλιακής, ο εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση την οποία κατείχε από την ίδρυση της εταιρείας. Ο ίδιος ο κ. Γεωργιόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την παραίτησή του στις οποίες υποστήριξε ότι “Μετά τη συμφωνία αναχρηματοδότησης με τις τράπεζες και τη δέσμευση από τους μεγαλύτερους μετόχους μας, θεωρώ ότι η Genco έχει βελτιώσει σημαντικά τη θέση της στην γεμάτη προκλήσεις αγορά του ξηρού φορτίου. Καθώς η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, εγώ έχω αποφασίσει να κυνηγήσω νέες ευκαιρίες. Είμαι περήφανος για όσα έχει καταφέρει η ομάδα μας και εύχομαι στη Genco κάθε επιτυχία στο μέλλον”.

    Ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. της Genco θα λάβει χρηματική αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων για την αποχώρησή του ενώ θα κατοχυρωθούν πλήρως οι 68.581 κλειστές μετοχές της εταιρείας που κατέχει. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να εξαργυρώσει εγγυήσεις που αντιστοιχούν σε 213.937 μετοχές σε μια τιμή που θα κυμανθεί ανάμεσα σε 259,10 και 341,90 δολάρια ανά μετοχή.

    Τον κ. Γεωργιόπουλο θα αντικαταστήσει ο Arthur L. Regan, ο οποίος εξελέγη στη θέση του προσωρινού προέδρου του Δ.Σ. Πρόκειται για ένα αξιόλογο στέλεχος της Genco που διατελεί επικεφαλής της ναυτιλιακής από τις 17 Φεβρουαρίου του 2016, ενώ διαθέτει τουλάχιστον 30 χρόνια διοικητική εμπειρία στη ναυτιλία. Ο κ. Regan θα λαμβάνει 325.000 δολάρια ετησίως ως αμοιβή από τη στιγμή που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

    Ο κ. Regan δήλωσε σχετικά ότι “Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιόπουλο για το ρόλο που έπαιξε στην ηγεσία της Genco από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Θα δουλέψουμε μαζί με τη διοίκηση ώστε να εξασφαλίσουμε τη θέση και την αξία της Genco σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα”.

    Ο πρόεδρος της ναυτιλιακής, John Wobensmith, από τη μεριά του δήλωσε ότι “Η Genco έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την διασφάλιση της οικονομικής της ευελιξίας και την ισχυροποίηση της ικανότητάς της να λειτουργεί αποτελεσματικά σε μια γεμάτη προκλήσεις αγορά”. 

    Ωστόσο, εκτός από την απρόσμενη αποχώρηση του κ. Γεωργιόπουλου, φαίνεται πως ακόμη ένα στέλεχος της ναυτιλιακής ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Πρόκειται για τον Peter Kirchof, ο οποίος γνωστοποίησε κι εκείνος τις προθέσεις του να αποχωρήσει από το Δ.Σ. Η Genco αναμένεται να αναζητήσει αντικαταστάτη από το εσωτερικό της Strategic Value Partners, που αποτελεί παράλληλα έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας και στην οποία ο Kirchof διατελεί επικεφαλής από το 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για την Αγγελική Φράγκου: Μέτοχοι της Navios στρέφονται κατά της εταιρείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Red Alert HSBC για “θεομηνία” στις αγορές-“Η εικόνα θυμίζει το crash του 1987!”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ