• Business

    «Ανάσα» εκατομμυρίων για την DryShips του Γιώργου Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Ποσό που μπορεί να ξεπεράσει και τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να βάλει στα ταμεία της η DryShips του Γιώργου Οικονόμου από την πώληση μετοχών και warrants σε θεσμικό επενδυτή του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

    Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία, ο εν λόγω θεσμικός επενδυτής θα αποκτήσει 5.000 προνομιούχες μετοχές σειράς C, συν warrants για ακόμα 5.000 μετοχές, και επιπλέον 149.000 κοινές μετοχές, στην τιμή των 1,29 δολαρίων η καθεμιά (όταν μόλις πριν από τρεις μέρες κυμαίνονταν στα 2,36 δολάρια εκάστη). Συνολικά, τα έσοδα της DryShips από την πώληση των μετοχών υπολογίζονται σε 4,4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί αν ο θεσμικός επενδυτής κάνει χρήση των δικαιωμάτων κτήσης 5.000 ακόμα μετοχών.

    Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «ανάσα» για την DryShips, που τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι παύει τις πληρωμές τόκων και κύριας οφειλής στα δάνειά της και βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωσή τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η DryShips ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα κέρδη 49,4 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της μεταφοράς καθαρών εσόδων από το πρότερο μερίδιο 40,4% στην εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, σε πλήρη αντίθεση με τις απώλειες 52,8 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, εξαιρουμένων των κερδών από την Ocean Rig και της χρέωσης απομείωσης ύψους 36,4 εκατ. ευρώ για πωλήσεις σκαφών, η DryShips ανέφερε πως οι προσαρμοσμένες απώλειές της ανήλθαν σε 18,1 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ivan-savvidis-kati-neo-etimazi-stin-xenodochiaki-agora-tis-athinas/51974



    ΣΧΟΛΙΑ