• Business

    Οι εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία φέρνουν κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, σε μία μέρα γεμάτη πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με τους επενδυτές να εκφράζουν ανακούφιση για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, ενώ θετική ήταν και η αντίδραση των αγορών στην (αναμενόμενη) αποχώρηση του Μαριάνο Ραχόι από την πρωθυπουργία της Ισπανίας, μετά από πρόταση μομφής.

    Οι εξελίξεις αυτές φαίνονται να υπερισχύουν σήμερα έναντι των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο που φαίνεται πως είναι προ των πυλών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά και του Μεξικού και του Καναδά μετά την ενεργοποίηση των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

    Αυτήν την ώρα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,72%, στις 7.733 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,88% στις 12.716 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 1,17% και διαμορφώνεται στις 5.462 μονάδες.

    Μεικτά πρόσημα καταγράφονταν νωρίτερα σήμερα στις ασιατικές χρηματαγορές, με το κλίμα να είναι βεβαρημένο λόγω του διαφαινόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

    Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε στις 22.171 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,14%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix ενισχύθηκε στις 1.749 μονάδες, με κέρδη 0,10%.

    Σε οριακά θετικό έδαφος έκλεισε ο δείκτης Hang Seng (+0,08%, 30.493 μονάδες), απώλειες κατέγραψε ο CSI 300 (-0,84%, 3.771 μονάδες), ενώ ανοδικά κινήθηκε ο Kospi (+0,66%, 2.439 μονάδες).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο πλήγμα στη φήμη της Deutsche Bank: Υποβάθμιση από την Standard & Poor’s

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Κουτσολιούτσος , η Alpha Bank και οι ψύχραιμοι τραπεζίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μύλοι Λούλη: Γιατί αγόρασε την αποθήκη στην Μάνδρα – Πως σκοπεύει να την αξιοποιήσει



    ΣΧΟΛΙΑ