• Business

    Νέο πλήγμα στη φήμη της Deutsche Bank: Υποβάθμιση από την Standard & Poor's

    Deutsche Bank


    Νέο πλήγμα στην φήμη της Deutsche Bank, επέφερε την Παρασκευή η υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s στο ΒΒΒ+ από το Α- τον τρίτο χαμηλότερο επενδυτικό βαθμό.

    Ενώ η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας κάνει ύστατες προσπάθειες για να αποκαταστήσει την κερδοφορία της, η τράπεζα φαίνεται να έχει βρεθεί σε μια περίοδο σταθερής υποαπόδοσης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία έχουν πλέον ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση.

    Μέχρι σήμερα, η Standard & Poor’s αξιολογούσε την γερμανική τράπεζα με Α-, σε αρνητικό credit watch. Η S&P ανέφερε ότι οι προοπτικές διαβάθμισης είναι σταθερές, αντανακλώντας την άποψή της ότι η διοίκηση θα «εκτελέσει σοβαρά τη στρατηγική της και, με την πάροδο του χρόνου, θα επιδείξει πρόοδο ενάντια στους οικονομικούς στόχους της το 2019 και έτσι θα επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο της για ένα σταθερότερο και λειτουργικότερο μοντέλο.»

    Αμέσως μετά την υποβάθμιση της Deutsche Bank, πηγή της ΕΚΤ ανέφερε πώς η γερμανική τράπεζα έχει σημειώσει καλή πρόοδο στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές ανησυχίες. Πρόσθεσε ακόμη ότι «η τράπεζα τώρα έχει μια πιο “σφιχτή” διοικητική ομάδα, καλά κεφάλαια και ρευστότητα και οι εποπτικές αρχές καθησυχάζονται από τα σχέδια που βλέπουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε «προβληματική κατάσταση» οι δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, εκτιμά η FED



    ΣΧΟΛΙΑ