• Business

    Ανάληψη 3.000 ευρώ το μήνα από Μάρτιο και πλήρη άρση περιορισμών από Ιούνιο προτείνουν οι τράπεζες

    • NewsRoom


    Την απελευθέρωση όλων των συναλλαγών, δηλαδή την πλήρη άρση των capital controls προτείνουν στο ΥΠΟΙΚ, οι τράπεζες από τον Ιούνιο του 2016 ενώ βάζουν ένα ενδιάμεσο στάδιο το Μάρτιο όπου θα επιτρέπονται οι αναλήψεις 3.000 ευρώ το μήνα για νέους καταθέτες, ή οι παλαιοί να μπορούν να σηκώνουν 1680 ευρώ το μήνα, χωρίς να πρέπει να σηκώνουν υποχρεωτικά 420 ευρώ τη βδομάδα.

    Τη πρόταση αυτή κατέθεσαν οι τράπεζες μέσω της ένωσης τους στα αρμόδια υπουργεία, οικονομικών και Ανάπτυξης καθώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή και στον κ. Τσακαλώτο αλλά και στον κ. Στουρνάρα.

    Συγκεκριμένα οι τράπεζες προτείνουν από την αρχή του χρόνου να δοθεί η δυνατότητα να ανοίγουν οι πολίτες τραπεζικούς λογαριασμούς και με συνδικαιούχους, να δοθεί η δυνατότητα πρόωρου ανοίγματος προθεσμιακής κατάθεσης καθώς και η δυνατότητα ολικής αποπληρωμής των δανείων.

    Από τον Μάρτιο του 2016 να υπάρξει όριο ανάληψης μετρητών 3000 ευρώ μηνιαίως για νέους καταθέτες από 10.000 ευρώ και άνω και για τους παλαιούς καταθέτες να μπορούν σε διάστημα μήνα να σηκώνουν 1680 ευρώ ακόμα κι αν δεν έχουν σηκώσει τα 420 ευρώ που δικαιούνται την εβδομάδα.

    Από τον Ιούνιο του 2016 οι τράπεζες προτείνουν πλήρη άρση, πλήρη απελευθέρωση των περιορισμών στην ανάληψη των μετρητών από τον Ιούνιο του 2016.



    ΣΧΟΛΙΑ