• Business

    Άμβυξ: Αύξηση τζίρου και ενισχυμένα κέρδη το 2018

    • NewsRoom
    Γιάννης Αρτινός, γενικός διευθυντής της ΑΜΒΥΞ

    Γιάννης Αρτινός, γενικός διευθυντής της ΑΜΒΥΞ


    Σημαντική ανάπτυξη σημείωσε και την περασμένη χρονιά η Άμβυξ, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

    Το 2018, η εταιρεία ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών της κατά 10,1%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί τελικά στα 121,7 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ειδικού φόρου κατανάλωσης 37,4 εκατ. ευρώ).

    Η βελτιωμένη εικόνα της Άμβυξ το 2018 είναι βαρύνουσας σημασίας, καθ’ ότι ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών γενικότερα σημείωσε μείωση 2,5%, σε σύγκριση με το 2017. Επομένως, η εταιρεία σημείωσε σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της αγοράς, αλλά και της ηγετικής της θέσης.

    Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσιάζουν και οι δείκτες οικονομικής διάρθρωσης. Χαρακτηριστική είναι η μείωση του τραπεζικού δανεισμού σε επίπεδο μόλις του 3% του ετήσιου τζίρου, με τα ταμειακά διαθέσιμα να ξεπερνούν τον συνολικό δανεισμό. Η καθαρή θέση της εταιρείας ανέρχεται σε 42,8 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 189% τις συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

    Η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση επενδύσεων υποστήριξης επικοινωνίας και προώθησης των μαρκών του χαρτοφυλακίου της κατά 5,6%, αλλά και σε αύξηση των οργανικών θέσεων εργασίας κατά 13%.

    Βελτίωση παρουσίασε και η τελική κερδοφορία, αφού τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6,4%.

    Το 2019 εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά, αφού συνεχίζεται η ανοδική πορεία, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πωλήσεων να καταγράφουν αύξηση 10% με αντίστοιχη βελτίωση των υπολοίπων οικονομικών μεγεθών, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται διαπραγματεύσεις για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου.



    ΣΧΟΛΙΑ