• Business

    American Airlines: Με ζημιές έκλεισε το γ’ τρίμηνο λόγω αυξανόμενων δαπανών

    • NewsRoom

    Robert Isom, CEO American Airlines (Πηγή: linkedin)


    Καθαρή ζημία στα 545 εκατομμύρια δολάρια, ή 83 σεντ ανά μετοχή, ανέφερε σήμερα η American Airlines για το γ’ τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι κερδών 483 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 69 σεντς ανά μετοχή το 2022.

    Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα του αερομεταφορέα αυξήθηκαν οριακά στα 13,48 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο λόγος για αυτά τα αποτελέσματα είναι οι επιπτώσεις της αύξησης των τιμών των καυσίμων των αεροσκαφών και των συμβάσεων εργασίας.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε αναβαθμίσει τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία της, μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα της περιόδου αιχμής των ταξιδιών, το οποίο ωφέλησε οικονομικά πολλές αεροπορικές εταιρείες φέτος.

    Ωστόσο, προειδοποίησε τον Αύγουστο ότι το κόστος για το γ’ τρίμηνο θα αυξηθεί μετά από μια νέα εργατική συμφωνία με τους πιλότους της που περιελάμβανε περισσότερα από 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές αυξήσεις μισθών και παροχών σε τέσσερα χρόνια.

    Τον Ιούλιο, αφού ανακοίνωσε τα κέρδη του β’ τριμήνου, οι προβλέψεις της περιλάμβαναν κόστος από εργασιακές συμφωνίες, όπως αυτή που αφορούσε τους πιλότους της. «Θα τα βρούμε με τους μισθούς. Θέλω οι πιλότοι μας να το ξέρουν αυτό», είχε δηλώσει ο CEO, Robert Isom.

    Εντούτοις, οι αυξανόμενες δαπάνες, καθώς και τα νεότερα σημάδια μείωσης της εγχώριας ταξιδιωτικής ζήτησης έχουν εγείρει ανησυχίες για την κερδοφορία του κλάδου, πυροδοτώντας ξεπούλημα στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και ωθώντας τους αναλυτές να μειώσουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη.

    Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, η United Airlines προέβλεψε χαμηλότερα κέρδη για το δ’  τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης: 

    TSMC: Βουτιά κερδών στα $6,5 δισ. – Αισιοδοξία για το 2024

    Σταθερή η ζήτηση για πολυτελή ρολόγια- Δημοφιλέστερα τα μοντέλα των 3.000 ευρώ

    ΔΕΗ: Περισσότεροι από 100.000 μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση



    ΣΧΟΛΙΑ