• Business

    Amazon: Σχεδιάζει 250.000 προσλήψεις – Αυξάνει το μέσο ωρομίσθιο

    • NewsRoom
    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon

    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon


    Η Amazon προσλαμβάνει 250.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην διαχείριση των παραγγελιών που ξεκινά να λαμβάνει η εταιρεία, ενόψει εορτών. Παράλληλα, αυξάνει τη μέση ωριαία αμοιβή σε αποθηκάριους και μεταφορείς.

    Η Amazon συνήθως ενισχύει τον αριθμό των εργαζομένων με σύμβαση για την περίοδο αιχμής των εορταστικών αγορών, ώστε να μπορεί να συμβαδίζει καλύτερα με την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων και να αποφεύγει δυσαρεστημένους πελάτες.

    Η εταιρεία διατείνεται ότι ο αριθμός προσλήψεων για την περίοδο των διακοπών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρσι, ανέφερε ότι προσέλαβε 150.000 άτομα για τις γιορτές.

    Φέτος, οι προσλήψεις θα περιλαμβάνουν υπαλλήλους πλήρους, μερικής και εποχικής απασχόλησης στις αποθήκες, αλλά και στο τμήμα διανομών, ανέφερε η εταιρεία.

    Τα ωρομίσθια για αυτούς τους ρόλους θα κυμαίνονται μεταξύ 17 και 28 δολάρια, ενώ η εταιρεία προσφέρει και μπόνους αξίας 1.000 έως 3.000 δολαρίων σε ορισμένες τοποθεσίες.

    Επιπλέον, η εταιρεία τονίζει ότι οι υπάλληλοι αποθήκης και μεταφοράς – παράδοσης, θα κερδίζουν πλέον 20,50 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο, από 19 δολάρια την ώρα που έπαιρναν έως σήμερα.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η Amazon αύξησε σταδιακά τη μέση αρχική αμοιβή για το εργατικό δυναμικό της πρώτης γραμμής τα τελευταία χρόνια, εν μέσω αυξανόμενων εργασιακών εντάσεων.

    Οι εργαζόμενοι των αποθηκών αλλά και οι διανομείς έχουν οργανωθεί σε πολλές εγκαταστάσεις, ενώ διάφορες ομάδες υπεράσπισής τους, επέκριναν, μεταξύ άλλων, το ιστορικό τραυματισμών στις αποθήκες της εταιρείας.

    Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να καταστείλει την όποια εξέγερση των υπαλλήλων της, η Amazon ανέφερε, μετά και την τελευταία αύξηση μισθών, ότι ορισμένες τοποθεσίες θα προσφέρουν στους υπαλλήλους έως και 28 δολάρια την ώρα.

    Σημειώνεται ότι η Amazon, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ μετά τη προσλήψεις  είχε περίπου 1,46 εκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως στο τέλος του β’ τριμήνου.

    Πηγή: CNBC

    Διαβάστε επίσης:

    Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ε.Β.Ε.Π. – Ε.Β.Ε. Ταρτούς

    Adora Magic City: Το πρώτο κινεζικό κρουαζιερόπλοιο

    Γκουίντο Γκριμάλντι: Ο φόρος ETS Θα κοστίσει έως και 15 εκατ. ανά πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ