• Business

    Amazon: Πληρωμές με την… παλάμη του χεριού

    • NewsRoom
    Amazon

    Amazon


    Ένα νέο σύστημα ταυτοποίησης, που λειτουργεί με… την παλάμη του χεριού, παρουσίασε σήμερα η Amazon.

    Η εταιρία παρουσίασε την Τρίτη το Amazon One, μια νέα βιομετρική τεχνολογία που επιτρέπει στους καταναλωτές να εισέρχονται στα καταστήματα και να πληρώνουν, τοποθετώντας την παλάμη τους πάνω από μια συσκευή σάρωσης. Για να λειτουργήσει, οι χρήστες πρέπει πρώτα να συνδέσουν την παλάμη τους με μια αποθηκευμένη πιστωτική κάρτα. Μετά από αυτό, έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν… με το χέρι τους.

    Αρχικά, το Amazon One θα αποτελεί επιλογή εισόδου σε δύο από τα δεκάδες καταστήματα Amazon Go χωρίς ταμείο, που βρίσκονται κοντά στο Σιάτλ. Με την πάροδο του χρόνου, η Amazon σχεδιάζει να εισαγάγει την τεχνολογία σε περισσότερα από τα φυσικά καταστήματά της.

    Η εταιρία ευελπιστεί να πουλήσει την τεχνολογία σάρωσης της παλάμης και σε άλλες εταιρίες, λέγοντας ότι βρίσκεται ήδη σε «ενεργές συζητήσεις με αρκετούς πιθανούς πελάτες».

    Η Amazon τόνισε ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία σάρωσης παλάμης, επειδή «θεωρείται πιο ιδιωτική» από άλλες βιομετρικές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν πράγματα όπως τεχνολογία σάρωσης ματιών ή αναγνώριση προσώπου.



    ΣΧΟΛΙΑ