• Business

    Amazon: Μειωμένα τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο, στα 75,5 δισ. δολάρια τα έσοδα – Προειδοποιεί για αυξημένες δαπάνες λόγω πανδημίας ο Bezos

    • NewsRoom

    Amazon CEO, Jeff Bezos


    Μειωμένα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο της περσινής χρονιάς ανακοίνωσε η Amazon, χωρίς να καταφέρει να «πιάσει» τις προβλέψεις των αναλυτών. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο και με τα έσοδα, το οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

    Ειδικότερα, η εταιρεία του Jeff Bezos, ανακοίνωσε πως  στο α’ τρίμηνο κατέγραψε  καθαρά κέρδη 2,5 δισ. δολάρια ή 5,01 δολάρια ανά μετοχή. Το αντίστοιχο τρίμηνο του  2019 είχε καταγράψει  κέρδη 3,56 δισ. δολάρια ή 7,09 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα κατέγραφε κέρδη ανά μετοχή στα 6,23 δολάρια.

    Παράλληλα, η Amazon κατέγραψε έσοδο 75,5 δισ. δολάρια από 59,7 δισ. πέρυσι, με τους αναλυτές να προβλέπουν έσοδα 73 δισ. δολαρίων.

    Για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να καταγράψει λειτουργικές απώλειες έως και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και το υψηλό του guidance έκανε λόγο για λειτουργικά κέρδη 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα τεράστιο φάσμα που δείχνει την αδυναμία προβολής των αποτελεσμάτων στις παρούσες συνθήκες.

    Οι αναλυτές περίμεναν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το FactSet, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos δήλωσε ότι αναμένει να ξοδέψει τα συγκεκριμένα ποσά ίσως και λίγο παραπάνω, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επιβάλει η πανδημία. «Υπό κανονικές συνθήκες, κατά το επόμενο τρίμηνο, αναμένουμε να κερδίσουμε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα από λειτουργικά κέρδη. Αλλά αυτές δεν είναι κανονικές περιστάσεις. Αντ ‘αυτού, αναμένουμε να δαπανήσουμε το σύνολο αυτών των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ίσως λίγο περισσότερο, για δαπάνες που σχετίζονται με την COVID-19, για τη λήψη προϊόντων στους πελάτες και τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων.»



    ΣΧΟΛΙΑ