• Business

    Amazon: Εκατοντάδες νέες απολύσεις στο Prime και στο Twitch

    • NewsRoom
    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon

    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon


    Εκατοντάδες νέες απολύσεις από τo Prime Video και τα Studio της, αλλά και από του Twitch, ανακοίνωσε η Amazon.

    Ο Μάικ Χόπκινς, ο οποίος διευθύνει το τμήμα ροής βίντεο και στούντιο, το οποίο περιλαμβάνει τη μονάδα MGM που απέκτησε η εταιρεία πέρυσι, ανακοίνωσε τις περικοπές σε ένα email στους υπαλλήλους την Τετάρτη.

    «Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, εξετάσαμε σχεδόν κάθε πτυχή της επιχείρησής μας με το βλέμμα προς τη βελτίωση της ικανότητάς μας να παρέχουμε ακόμα περισσότερες πρωτοποριακές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ζωντανές μεταδώσεις αθλημάτων σε μια εξατομικευμένη, εύχρηστη εμπειρία ψυχαγωγίας για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Χόπκινς στο σημείωμα, το οποίο εξετάστηκε από το Bloomberg.

    «Ως αποτέλεσμα, εντοπίσαμε ευκαιρίες μείωσης ή διακοπής των επενδύσεων σε ορισμένους τομείς, αυξάνοντας παράλληλα τις επενδύσεις μας και επικεντρωνόμαστε σε πρωτοβουλίες περιεχομένου και προϊόντων που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο», ανέφερε.

    Η Amazon διεξήγαγε κυλιόμενες απολύσεις στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023 που τελικά ξεπέρασαν τους 27.000 υπαλλήλους, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Άντι Τζάσι προσπάθησε να μειώσει το κόστος μετά την ταχεία επέκταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης, έχει απορρίψει πολλά projects που επινοήθηκαν κατά την εποχή του Τζεφ Μπέζος.

    Έκτοτε, η Amazon έχει απολύσει εκατοντάδες άτομα στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για την ψηφιακή βοηθό Alexa, καθώς και στη μουσική της μονάδα.

    Παράλληλα, το Bloomberg ανέφερε την Τρίτη ότι η υπηρεσία ζωντανής ροής Twitch ετοιμάζεται να ανακοινώσει περικοπές σε περίπου 35% του προσωπικού της, ή περίπου 500 εργαζόμενους. Αυτές οι απολύσεις έρχονται εν μέσω ανησυχιών για απώλειες κερδών στο Twitch και αφότου πολλά κορυφαία στελέχη αποχώρησαν από την εταιρεία σε διάστημα μερικών μηνών.

    Η Amazon δεν είναι η μόνη εταιρεία που θέλει να μειώσει το κόστος στην επιχειρηματική της δραστηριότητα streaming βίντεο. Η Walt Disney Co. , η Paramount Global και η Warner Bros. Discovery Inc. κινούνται αναλόγως. Η Netflix Inc. από την πλευρά της δεν έχει ενισχύσει τον προϋπολογισμό για το περιεχόμενό της εδώ και δύο χρόνια. Ο αριθμός των σεναρίων που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ κορυφώθηκε στις 599 το 2022. Οι ειδικοί του κλάδου προβλέπουν ότι μόνο 400 θα γίνουν φέτος.

    Ο Χόπκινς είπε ότι η εταιρεία θα ενημερώσει τους εργαζομένους στην Αμερική που πρόκειται να απολυθούν το πρωί της Τετάρτης και στις περισσότερες άλλες περιοχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    Βυζαντινό μνημείο του 13ου αιώνα, η Παρηγορήτισσα της Άρτας σε τροχιά αποκατάστασης

    Μπλίνκεν: Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

    Στην εξαγορά τριών φαρμακαποθηκών προχωρά η PROFARM



    ΣΧΟΛΙΑ