• Business

    Alphabet: Αποχωρεί ο επικεφαλής του νομικού της τμήματος – Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

    • NewsRoom


    Άρωμα σεξουαλικού σκανδάλου πίσω από την αιφνίδια αποχώρηση από την Alphabet, μητρική της Google, του επικεφαλής του νομικού της τμήματος (chief legal officer) Ντέιβιντ Ντρουμμόντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC. Ωστόσο, την ίδια ώρα, η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα του δικτύου για σχόλιο επί του ζητήματος.

    Η αποχώρηση του Ντέιβιντ Ντρουμμόντ σηματοδοτεί το τέλος από την εταιρεία ενός από τα πλέον ακριβοπληρωμένα στελέχη της.

    Η Google έχει αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις κατηγοριών για σεξιστικές συμπεριφορές στελεχών της τα τελευταία χρόνια, οι οποίες μάλιστα έχουν οδηγήσει και σε συντονισμένες στάσεις εργασίας εργαζομένων της σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και σε αυστηροποίηση του εταιρικού κώδικα συμπεριφοράς για το θέμα.

    Όπως αναφέρει το αμερικάνικο δίκτυο ο Ντρουμμόντ θα αποχωρήσει στις 31 Ιανουαρίου και «θα συνταξιοδοτηθεί»…

    Πρώην διευθύντρια τμήματος στην εταιρεία, η Τζένιφερ Μπλέικλι, είχε δημοσιοποιήσει το περασμένο καλοκαίρι στοιχεία για τη σχέση της με τον Ντρουμμόντ, υπονοώντας ότι εκείνος παραβίαζε τον εταιρικό κώδικα συστηματικά, συνάπτοντας διάφορες σχέσεις, ενώ τον είχε κατηγορήσει για παραμέληση της ίδιας και του γιου τους, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, διέκοπτε την επαφή μαζί τους για μεγάλα διαστήματα. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ντρουμμόντ παντρεύτηκε 37χρονη υπάλληλο του νομικού τμήματος της Alphabet.

    Μέτοχοι της εταιρείας έχει υποβάλει αγωγή με κατηγορίες, μεταξύ άλλων και κατά του Ντρουμμόντ, για συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης από στελέχη της Alphabet, ενώ στο στόχαστρο έχει βρεθεί και ο συνιδρυτής της Android, Άντυ Ρούμπιν. Έρευνα υπό την αιγίδα του Δ.Σ. της εταιρείας έκρινε τις κατηγορίες «βάσιμες», σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

    Ο Ντρουμμόντ είχε προσληφθεί στην Google το 2002, ενώ νωρίτερα είχε συνεργασία ως εξωτερικός συνεργάτης με τους ιδρυτές της, Larry Page and Sergey Brin. Το 2015 μεταπήδησε από την Google στη μητρική εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ