• Business

    Αλουμύλ: Αύξηση πωλήσεων άνω του 20% στο εξάμηνο

    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil

    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil


    Σε μια καλή χρονιά εξελίσσεται το 2021 για την Αλουμύλ-Μυλωνάς, καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους κινείται με αύξηση εσόδων άνω του 20%, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Μυλωνάς στο mononews.gr, ” φέτος παρουσιάζεται αύξηση στη ζήτηση και στις ασιατικές και στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, ενώ έχουμε και πολλούς νέους πελάτες. Τέτοιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων είχαμε να δούμε από το 2006″ σημείωσε χαρακτηριστικά..

    Σημειώνεται ότι φέτος είναι η χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα για την εταιρεία, που ολοκλήρωσε τη ρύθμιση των χρεών της, εξασφαλίζοντας χαμηλότερα χρηματοοικονομικά κόστη και διευκολύνοντας τη λειτουργία της.

    Ειδικότερα η ρύθμιση των χρεών  και η μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας σε μακροπρόθεσμο αλλάζει τους δείκτες της εταιρείας και την εικόνα του ισολογισμού της, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά τα χρηματοοικονομικά κόστη φέτος.

    Ταυτόχρονα όμως το οικονομικό περιβάλλον είναι θετικό, καθώς παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση των προϊόντων της Αλουμύλ, από τις αγορές του εξωτερικού.

    Όσον αφορά την πώληση εγκαταστάσεων αποθηκών της εταιρείας στη Βουλγαρία, όπως αναφέρει ο κ. Μυλωνάς είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί η πώλησή τους από την οποία θα προκύψουν έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα αποτελέσουν έκτακτα έσοδα της Αλουμύλ στο πρώτο εξάμηνο.

    Νέο project νέας τεχνολογίας, το Sterial

    Όσον αφορά τα project νέας τεχνολογίας που έχει ξεκινήσει η Alumil σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών και ανεξάρτητες εταιρείες, σύντομα ετοιμάζεται να βγει στη αγορά ένα νέο καινοτόμο προϊόν. Πρόκειται ένα σύστημα καθαρισμού αέρα για βαριές χρήσεις, που παράγεται από εταιρείες του κλάδου των χημικών και των φίλτρων που συνεργάζονται με την Αλουμύλ, που έκανε το σχεδιασμό και τα μέρη αλουμινίου.

    Το προϊόν θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, στην Ελλάδα θα βγει από τις συνεργαζόμενες εταιρείες για την παραγωγή του, και στο εξωτερικό θα διανέμεται από το δίκτυο διανομής της Αλουμύλ.

    Στο 70% ήδη το πράσινο αλουμίνιο

    Προτεραιότητα για την εταιρεία είναι η μείωση του  ενεργειακού  της κόστους, και του ανθρακικού της αποτυπώματος. Έχοντας ολοκληρώσει δύο επενδύσεις στην ανακύκλωση αλουμινίου, που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αυξάνει συστηματικά την ποσότητα  ανακυκλωμένου αλουμινίου που χρησιμοποιεί. “Σήμερα η χρήση ανακυκλωμένου (πράσινου) αλουμινίου, είναι στο 80% για το αρχιτεκτονικό αλουμίνιο και στο 60% για το βιομηχανικό αλουμίνιο» σημείωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι ο στόχος χρήσης του πράσινου αλουμινίου στο 70% του συνόλου του αλουμινίου που χρησιμοποιεί η εταιρεία, έχει ήδη πιαστεί.

    «Το πράσινο αλουμίνιο παράγεται με πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού κατά 80% προέρχεται από την επεξεργασία σκραπ. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση διεθνώς για πράσινο αλουμίνιο, έχει υψηλότερη τιμή και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους», εξηγεί ο κ. Μυλωνάς. Όπως προσθέτει υπάρχει μια ολόκληρη αγορά στην κατασκευή πράσινων κτηρίων πολυτελείας, που ζητά πράσινο αλουμίνιο, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να πιστοποιηθεί ως μια επένδυση περιβαλλοντικά φιλική.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ