• Business

    Αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από Δευτέρα – Τι ώρα θα κλείνουν

    • NewsRoom


    Σε αλλαγές όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ προχώρησε η κυβέρνηση.

    Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30, ενώ αποφασίστηκε ότι την Κυριακή δεν θα ανοίξουν.

    Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε, αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια.

    «Δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

    Όλα αυτά ενώ αρκετά προϊόντα, που δεν είναι πρώτης ανάγκης, έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μετά από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόντα από τις εξής κατηγορίες:

    Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, εξοπλισμό ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα, καθώς και σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα, βιβλία, παιχνίδια, ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν, υποδήματα δερμάτινα είδη.

    Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες delivery και take away, όπως διευκρίνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή,  θα λειτουργούν κανονικά μετά τις 9 το βράδυ.

    Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.752 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 635 στην Περιφέρεια Αττικής και τα 777 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός αναπαραγωγής (Rt), βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου στο 1,23 (στόχος είναι <1), σε επίπεδο επικράτειας, ενώ είναι πολύ υψηλότερος στα αστικά κέντρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτορεπορτάζ mononews: Έτσι υποδέχθηκαν σήμερα τα σούπερ μάρκετ τους καταναλωτές – Οι πρώτες αντιδράσεις στην απαγόρευση προϊόντων

    Σούπερ μάρκετ: Τα προϊόντα που αποσύρονται από σήμερα από τα ράφια

    Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν γίνει «Ιταλία» η Θεσσαλονίκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ