• Business

    Ακόμα και αν δεν είσαι εκατομμυριούχος, τώρα, μπορείς να καταθέσεις στην Goldman Sachs

    • NewsRoom
    Goldman


    Η «The Goldman Sachs Group» μια από τις μεγαλύτερες -σε παγκόσμιο επίπεδο- διεθνείς τράπεζες (επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων κ.α), ξεκινά τώρα και επίσημα την διαδικτυακή τραπεζική της δράση.

    Συγκεκριμένα, προσφέρει έναν ψηφιακό λογαριασμό ταμιευτηρίου με επιτόκιο 1,05%, τον οποίο μπορείτε να ανοίξετε με μόνο $ 1 κατάθεση(!). Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι μόνο οι πάμπλουτοι που θα μπορούν να έχουν οικονομικές συναλλαγές με την Goldman Sachs, δεδομένου ότι αυτή μπορεί να δημιουργηθεί με $ 1.

    rtr4snjn

    Η πρωτοβουλία αυτή είναι στο πλαίσιο των επενδυτικών προσπαθειών της τράπεζας, σε μία περίοδο που τα κέρδη των τραπεζών έχουν πέσει κατακόρυφα λόγω της συμπίεσης της παγκόσμιας δραστηριότητας στην αγορά και την ανάπτυξη. Και προφανώς, η Goldman έχει εξαιρεθεί από τον κανόνα, με τα καθαρά κέρδη της να έχουν το πρώτο τρίμηνο του 2016 κατακόρυφη πτώση κατά 60%.

    Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία φαίνεται πως έχει και κάποια θετικά. Το να κινητοποιήσει την Goldman (π.χ) προκειμένου να βρει νέους και πρωτότυπους τρόπους να αντεπεξέλθει στην αγορά. Έτσι αυτή η πίεση για τις τράπεζες επενδυτικού χαρακτήρα τις κάνει να βρουν εναλλακτικές πηγές εσόδων.

    Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου είναι σε ανταγωνιστικές τιμές, με τα επιτόκια των ΗΠΑ να έχουν πιάσει πάτο στο 0,5%. Έχοντας ή όχι εις γνώση τους οι της Goldman, αυτό που έχουν ξεκινήσει είναι ουσιαστικά μία απομίμηση της τακτικής επέκτασης των ψηφιακών λογαριασμών της «Atom» στο Ηνωμένο Βασίλειο με το νέο αποταμιευτικό προϊόν του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-7-simantikotera-pragmata-pou-prepi-na-xerete-simera-4/40453



    ΣΧΟΛΙΑ