• Business

    Aυτή είναι η “πολυτιμότερη” εταιρεία στον κόσμο που άφησε πίσω την Apple

    • NewsRoom


    Η Alphabet Inc. η μητρική του τεχνολογικού κολοσσού Google, ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν «εύκολα» τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Έτσι, «μοιραία» καθίσταται η πιο περιζήτητη εταιρεία των ΗΠΑ ή ορθότερα η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

    Η Alphabet θα ξεπεράσει επίσημα την Apple στην αγοραία αξία μετά από τέσσερα συναπτά έτη κατά τα οποία η εταιρεία των iPhones κατείχε τη δεσπόζουσα θέση της πιο πολύτιμης αμερικανικής επιχείρησης. Η χρηματιστηριακή αξία της Alphabet εκτιμάται στα 568 δισ. δολάρια, συγκριτικά με τα 535 δισ. δολάρια της Apple.

    alphaapple

    Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα του δ΄ τριμήνου, χωρίς να περιλαμβάνονται οι πωλήσεις που περνούν σε συνεργάτες, αυξήθηκαν 19% στα 17,3 δισ. δολ. Αυτό ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 16,9 δισ. δολ. σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 4,9 δισ. δολ. ή 7,06 δολ. ανά μετοχή από 4,6 δισ. δολ. ή 6,79 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 8,67 δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 8,08 δολ. ανά μετοχή.

    alpha

    Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 21,3 δισ. δολ. από 14,5 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ