• Business

    Airbus: Περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας

    Airbus

    Airbus


    Δραστικές “λύσεις” ανακοίνωσε η Airbus Group, η οποία ετοιμάζεται να περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας. Ο ευρωπαϊκός κολοσσός, που προσπαθεί να εξαλείψει διπλές, κοινές θέσεις μεταξύ του κύριου βραχίονα κατασκευής αεροσκαφών και του υπόλοιπου ομίλου, έχει ήδη εντοπίσει 780 θέσεις που είναι πλεονάζουσες των αναγκών της.

    Συγκεκριμένα η εταιρία έχει εντοπίσει 780 θέσεις στις δημόσιες σχέσεις, στο νομικό τμήμα, στο IT και αλλού ως πλεονάζουσες των απαιτήσεων, ενώ θα αποσαφηνίσει περαιτέρω τις περικοπές που θα πραγματοποιήσει, σε αυριανή συνάντηση του τμήματος προσωπικού με το τμήμα οικονομικών, τόνισε αξιωματούχους του σωματείου CFDT σύμφωνα με το Bloomberg. Τον Ιούλιο, ο όμιλος απασχολούσε 137.000 άτομα.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εργαζομένων, η Airbus δεν έχει ακόμη καταλήξει στον σαφή αριθμό των περικοπών ενώ πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι αυτή η αναδιοργάνωση θα περιλάβει επίσης ένα κλείσιμο ερευνητικών εγκαταστάσεων έξω από το Παρίσι, αν και οι εργαζόμενοι εκεί θα μεταφερθούν αλλού.

    Και τα δύο σωματεία των εργαζομένων, CFDT και CFTC, τόνισαν πως οι τελικοί αριθμοί των περικοπών θα ανακοινωθούν την επόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Η Airbus από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμη παρθεί απόφαση για το νούμερο των περικοπών, στις οποίες θα προχωρήσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμοί: “Μάχη” μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Black Friday: Public, McArthurGlen, GAP και Media Markt με εκπτώσεις μέχρι και 80% – Δείτε αναλυτικά τις προσφορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Στην TEN τα 2 δεξαμενόπλοια της BP



    ΣΧΟΛΙΑ