• Business

    Air France: Προχωρά σε περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας στη Γαλλία


    Την περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας στη Γαλλία αποφάσισε η Air France-KLM στην Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Ειδικότερα, ο αεροπορικός κολοσσός σχεδιάζει να περικόψει 6.560 θέσεις εργασίας στην κεντρική εταιρεία Air France, ενώ ανακοίνωσε ακόμα 1.020 περικοπές θέσεων εργασίας στη θυγατρική της Hop! Οι περικοπές θα γίνουν μέσα σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών. Ήδη για τις αποφάσεις μείωσης προσωπικού έχουν ενημερωθεί τα συνδικάτα των εργαζομένων.

    Συνολικά, η μείωση αυτή αντιστοιχεί στο 17% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στις δύο αυτές μονάδες της. Οι μισές από τις περικοπές αναμένεται να καλυφθούν από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις.

    Ο όμιλος αναμένει πως θα ανακάμψει στα προ κορονοϊού επίπεδα το 2024, καθώς ο κορονοϊός άφησε βαρύ το αποτύπωμά του πάνω της. Μάλιστα υπολογίζεται πως στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη ο όμιλος είχε ημερήσιες ζημιές ύψους 15 εκατ. ευρώ, με την Air France-KLM να αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, οι οποίες έσπευσαν να παρέχουν κονδύλια 10,4 δισ. ευρώ, τα οποία ωστόσο συνοδεύτηκαν με όρους περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

    «Η ανάκαμψη μοιάζει να προδιαγράφεται πολύ αργή λόγω των αβεβαιοτήτων σχετικά με την υγειονομική κατάσταση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ