• Business

    AGT:Η κατασκευαστική που επενδύει στην ποιότητα-Ποιοι μεγάλοι όμιλοι την εμπιστεύονται

    AGT

    Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της AGT, Νίκος Αναστασόπουλος


    Εδραίωση στην αγορά της Κρήτης, όπου απέκτησε πρόσφατα γραφείο και στην Κύπρο αλλά και είσοδο σε μια ακόμη χώρα του εξωτερικού μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι που θέτει η AGT Engineering & Operations Services.

    Η ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων συντήρησης και λειτουργίας χώρων εργασίας έχει χαράξει ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης και επέκτασης εντός και εκτός συνόρων, εκμεταλλευόμενη το καλό “όνομα” που έχει οικοδομήσει στην αγορά και στην ανάγκη ολοένα και περισσότερων επιχειρήσεων για τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

    Όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της AGT, Νίκος Αναστασόπουλος , η εταιρεία έχει καταφέρει με “όπλο” την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε ανταγωνιστικό κόστος και την πελατοκεντρική φιλοσοφία, να διευρύνει το πελατολογιό της και να διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    “Με τους συνεταίρους και συνιδιοκτήτες της εταιρείας λάβαμε μια στρατηγική απόφαση πριν από την κρίση. Να διατηρήσουμε υψηλά ποιοτικά στάνταρ και να μην μπούμε στη διαδικασία να ρίξουμε τις τιμές για κερδίσουμε έργα, γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά”, σημειώνει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η απόφαση αυτή συνέβαλε καταλυτικά στο να οικοδομήσει η εταιρεία ένα αξιόλογο όνομα στην αγορά και να κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση. Και όλα αυτά, σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, με την εικόνα της Ελλάδας στα Τάρταρα και το country risk στο απόγειό του!

    Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, παρά την αίσθηση που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες είμαστε αρκετά ικανοί και μπορούμε να φέρουμε πέρας δύσκολες καταστάσεις.”Δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα στο εξωτερικό. Οι ξένοι, σε αντίθεση με τους Έλληνες κοιτάνε την ποιότητα και το χρόνο παράδοσης… και ακολουθεί το κόστος”, υπογράμμισε ο ίδιος.


    Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία συμμετέχει σε δύο μεγάλους διαγωνισμούς στην Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ που αφορούν στην κατασκευή και υλοποίηση εργασιών πλήρους ανακαίνισης καθώς και σε διαγωνισμούς για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών (facility management) ύψους 4-5 εκατ. Ευρώ ενώ παράλληλα, διεκδικεί έργα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ και ένα στην Κύπρο προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ. Πρόσφατα συμφώνησε με τα ΚΑΕ να κατασκευάσει τα καταστήματα duty free σε Σάμο και Ζάκυνθο ενώ παράλληλα υλοποιεί τα καταστήματα Play του ΟΠΑΠ, τα οποία έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό.

    Έμφαση στην εξωστρέφεια

    Η AGT από τους Πολιτικούς Μηχανικούς Νίκο Αναστασόπουλο, Γιάννη Γαΐτη και Βασίλη Τσιντικίδη και πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο του Facility Management στην Ελλάδα. Σήμερα, απασχολεί 110 άτομα προσωπικό και περίπου 300-350 εργαζόμενους που αντιστοιχούν στους υπεργολάβους που συνεργάζεται ενώ προτίθεται να προσλάβει έως 30 άτομα κατά κύριο λόγο μηχανικούς μέχρι το τέλος του 2018.

    Έχει υλοποιήσει διάφορα έργα για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα, όπως η Σκλαβενίτης (ανέλαβε την ανακατασκευή 13 με 14 υπερμάρκετ, έκτασης 70.000 τ.μ), ο ΟΤΕ, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Ε.Ι Παπαδοπούλου, η Eurobank, η Εθνική ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Ρουμανία, η Γαλλία. Έχει ισχυρό συμβόλαιο με το εργοστάσιο της Crown στη Θεσσαλονίκη. Το 2017, παρουσίασε πωλήσεις 16 εκατ. Ευρώ, με στόχο να αυξηθούν κατά 20-30% φέτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: IBM Ελλάς: Στόχος η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 30% την τριετία 2015-2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά η επένδυση της Λάμψα στο Σύνταγμα – Το χρονοδιάγραμμα για την «επιστροφή» του King’s Palace

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Frigoglass: Ζητάει τη συγκατάθεση των ομολογιούχων για την πώληση της Frigoglass Jebel Ali



    ΣΧΟΛΙΑ