• Business

    Άγης Βερούτης: Πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα στο Mega Channel

    • Contributor


    Αναφορικά στο Mega: 1 – Είναι μια μεγάλη επιχείρηση που αδυνατεί να πληρώνει τους τόκους στα μεγάλα δάνεια που έχει, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ του καναλιού. 2 – Χωρίς την εξυπηρέτηση των δανείων, πιθανότατα είναι βιώσιμο με ένα συμμάζεμα. 3 – Τα πάγια περιουσιακά του στοιχεία, δηλαδή η ταινιοθήκη του και τα μηχανήματα και εγκαταστάσεις πιθανόν καλύπτουν μέρος των υποχρεώσεων.
    Ποια είναι η καλύτερη έκβαση για όλους; Φυσικά το Άρθρο 99 με διατήρηση σε λειτουργία.

    Δηλαδή η μεταβίβαση των μετοχών στους ομολογιακούς δανειστές. “Debt turns to Equity, and Equity turns to dust.”

    'Αγης Βερούτης. Οικονομολόγος
    ‘Αγης Βερούτης. Οικονομολόγος

    Έτσι οι ομολογιακοί δανειστές θα γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του καναλιού, θα σωθούν όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούν να σωθούν ώστε να γίνει βιώσιμο το κανάλι, με professional management και όχι κουμπάρους και ξαδέρφους.

    Όταν σταθεροποιηθεί η λειτουργία του, χωρίς πλέον τα δυσθεώρητα ομολογιακά δάνεια, οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν να μετοχοποιήσουν και να πουλήσουν τις μετοχές για να ανακτήσουν το κεφάλαιο που είχαν δανείσει στην επιχείρηση στο παρελθόν.

    Αυτή η διαδικασία προϋποθέτει turnaround management και έξυπνους δανειστές. Ετσι θα διαφυλάξουν τους μετόχους των τραπεζών από μια ζημιά €200 εκατομμύρια και πιθανόν τελικά να βγάλουν και κέρδος.

    Οτιδήποτε άλλο θα είναι απιστία εις βάρος των μετόχων των τραπεζών, διότι θα απομειώνει την αξία αυτών που θα λάβει η τράπεζα από την διαδικασία.

    Αν η παραπάνω διαδικασία δεν ακολουθηθεί όπως ορίζει η διεθνής πρακτική και η λογική, τότε θα είναι προϊόν ιδεοληψίας και παρεμβατικότητας της κυβέρνησης στον Τύπο.
    Τόσο απλά.

    O Άγης Βερούτης είναι οικονομολόγος 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/filippopoulos-ke-metochi-etimazonte-na-valoun-175-ek-evro-sto-mega-to-tamio-echi-miden-evro/47914

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/entoni-parafilologia-gia-to-mellon-tou-mega/47969



    ΣΧΟΛΙΑ