• Τράπεζες

    Αύξηση 2,75% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων σε βάθος τριετίας

    bank


    Αύξηση των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 2,75% σε βάθος τριετίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η νέα κλαδική σύμβαση που υπέγραψε η ΟΤΟΕ και με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

    Με την υπογραφή της σύμβασης ματαιώνεται και η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου.

    Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια κρίσης και μείωσης των αποδοχών τους, οι τραπεζοϋπάλληλοι θα λάβουν αύξηση στο μισθό τους σε τρεις δόσεις:

    – Από 1/12/2019 κατά 0,50%

    – Από 1/12/2020  κατά 0,75%

    – Από 1/12/2021 κατά 1,50%

    Η αύξηση αυτή θα αφορά το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων ανεξάρτητα από το κλιμάκιο που βρίσκονται.

    Στη σύμβαση περιλαμβάνεται και ρήτρα προστασίας της απασχόλησης – που αποτελούσε κεντρικό αίτημα της ΟΤΟΕ – για τα 3 χρόνια που θα διαρκέσει η νέα Κλαδική Σύμβαση, με στόχο να διατηρηθούν περίπου 40.000 θέσεις εργασίας.

    Ακόμη, όπως είχε γράψει το mononews.gr, συμφωνήθηκε η  μείωση του ωραρίου συναλλαγών κατά 30 λεπτά την ημέρα από Δευτέρα έως και Πέμπτη και διαμορφώνεται από 08.00 έως 14.00 Δευτέρα έως και Παρασκευή.

    Επιπρόσθετα διατηρείται το μειωμένο επιτόκιο 2% και η διάρκεια 40 ετών για την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων και θα συνεχιστεί η συζήτηση για περαιτέρω ρυθμίσεις στα ενήμερα δάνεια.

    Αυξάνεται το επίδομα τοκετού στα 2.000 ευρώ από 1.557 ευρώ που ισχύει σήμερα.

    Χορηγείται άδεια 3 ημερών και στον πατέρα λόγω απόκτησης τέκνου και προσαυξάνεται η άδεια παρακολούθησης της σχολικής επίδοσης των παιδιών κατά δυο ημέρες επιπλέον αυτής που ισχύει σήμερα για κάθε παιδί πέραν του πρώτου.

    Οι εργαζόμενοι – άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) θα επιλέγουν τη χρήση του μειωμένου ωραρίου που δικαιούνται, στο χρόνο που τους εξυπηρετεί εντός του ωραρίου.

    Όπως επισημαίνει η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της, «η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση έχει σημαντική θεσμική, αλλά και ουσιαστική αξία με ευρύτερες συνδικαλιστικές, κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Είναι όρος αποκατάστασης μιας νέας λειτουργίας των τραπεζών, σε όφελος της πραγματικής οικονομίας, αλλά και της δικής τους ανάπτυξης. Είναι εφαλτήριο ελπίδας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας, που πρέπει να στηριχθεί στον παράγοντα άνθρωπο και στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς να εφησυχάζει απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων, για μια ακόμα φορά, κινείται σταθερά μπροστά, θέτοντας τις βάσεις για να γίνει πράξη η ελπίδα και το όραμα, που έχουμε όλοι ανάγκη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΤΕΑΕΠ: Αναρτήθηκαν τα πρώτα ειδοποιητήρια για την καταβολή εισφορών επικούρησης και εφάπαξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από ποια εισοδήματα οφείλετε να καταβάλλετε εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πράσινο φως» για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στην Deutsche Bank



    ΣΧΟΛΙΑ